17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Președintele Klaus Iohannis l-a convocat pe premierul Grindeanu la Palatul Cotroceni....

UPDATE. Președintele Klaus Iohannis l-a convocat pe premierul Grindeanu la Palatul Cotroceni. Guvernul a anunțat, printr-un comunicat, că discuția va fi la 11.00

UPDATE 18.50: Guvernul a anunțat, într-un comunicat de presă în care este prezentat programul premierului Sorin Grindeanu, întâlnirea cu șeful statului și cu ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni. 


Președintele României, Klaus Iohannis, i-a adresat, luni, o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, în care îl convoacă pe șeful Guvernului la Palatul Cotroceni.

„Având în vedere că astăzi Parlamentul României a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportună o întrevedere cu privire la cele două acte normative, la care vă invit împreună cu Ministrul Finanţelor Publice, domnul Viorel Ştefan, marți, 14 februarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni”, precizează comunicatul Președinției.


Citește și: Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului, după ce acesta a primit avizul CSAT

PIB va crește în anul 2017 cu 56 de miliarde de lei, adică respectiv 0,4 la sută în plus față de anul 2016, a anunțat ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, imediat după ședința de Guvern.


„Acest buget prevede o creștere foarte mare a cheltuielilor. După părerea specialiștilor și după părerea mea, este un buget prea optimist, supraevaluat, fără să existe o explicație pertinentă pentru această creștere foarte mare. O creștere atât de mare este greu de realizat. Proiectul care ne-a fost prezentat preve o alocare de 2% pentru Apărare, ceea ce corespunde cu angajamentele în vigoare. Este extrem de important ca banii alocați MApN să fie folosiți pentru programe de modernizare pe termen lung. Bugetul pentru Ministerul de Interne este într-o zonă foarte apropiată cu cel de anul trecut, iar toate celelalte sunt scăzute cu aproximativ 10% față de anul trecut. Am analizat toate aceste bugete și, în final, CSAT a avizat favorabil toate bugetele pentru securitate națională”, declarase președintele Klaus Iohannis acum două săptămâni, după ședința în care CSAT avizase proiectul Legii bugetului de stat.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă