15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis la Parlament: "Puterile statului nu sunt în competiție una cu...

Klaus Iohannis la Parlament: “Puterile statului nu sunt în competiție una cu alta”

UPDATE 16,20: Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în fața Parlamentului României, că "puterile statului nu sunt în competiție una cu alta", indicând, concret, puterea legislativă și puterea judecătorească.

"Societatea românească trebuie să meargă mai departe în ansamblul său", a spus șeful statului.

Printre provocările anului 2016 se numără criza migrației și combaterea amenințărilor teroriste, consideră Klaus Iohannis. Pe de altă parte, el a salutat intenția SUA de a crește bugetul pentru reasigurare strategică, în estul Europei, în anul 2017.

În privința relațiilor României cu UE, Iohannis a precizat că este interesul României să rămână membru "într-o Europă integrată".

UPDATE 15.58: Președintele Klaus Iohannis a ajuns, luni, la Parlament, unde a fost întâmpinat de președinții celor două camere.

—-

Președintele Klaus Iohannis va merge luni în plenul Parlamentului, unde va adresa un mesaj care vizează politica internă, începând cu ora 16.00.

Șeful statului a trimis, marțea trecută, o scrisoare adresată şefului Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi şefului Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care solicita să adreseze un mesaj Parlamentului, potrivit site-ului Administraţiei Prezidenţiale. Solicitarea a fost aprobată de Legislativ.

Potrivit șefului Senatului, temele care vor fi abordate sunt de politică internă, "cele menţionate în scrisoarea preşedintelui". 

Este primul mesaj care va fi adresat de preşedintele Klaus Iohannis anul acesta. 

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă