10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus organizarea unei ședințe comune a...

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus organizarea unei ședințe comune a Parlamentului pe 26 aprilie

Președintele Senatului, Călin Popesci Tăriceanu, a propus, luni, organizarea unei ședințe comune jubiliare a Senatului și Camerei Deputaților pe 26 aprilie, dedicată aniversării Centenarului "Iași-Capitala Regatului României 1916-1918 și Oraș al Marii Uniri" și împlinirii a 100 de ani de la dezbaterile și adoptarea de către Senat și Adunarea Deputaților reunite la Iași, a legilor reformatoare ale Statului Român: legea agrară și legea electorală.

"Organizarea unei ședințe comune a Senatului și Camerei Deputaților va permite marcarea rolului istoric și politic al deciziilor forului legislativ de acum 100 de ani, precum și exprimarea unui consens politic al actualului Parlament, prin adoptarea "Legii centenarului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918", se arată în informarea trimisă de Tăriceanu Biroului Permanent al Senatului.

Potrivit documentului, la ședința comună jubiliară vor fi invitați președintele Klaus Iohannis, foștii președinți ai României, Custodele Coroanei, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, reprezentanți ai Academiei Române, membri ai Guvernului, parlamentari și miniștri din Republica Moldova, dar și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București.

În contextul ședinței comune va fi lansat un album filatelic aniversar conținând o emisiune de mărci poștale, precum și o medalie aniversară a Centenarului "Iași — Oraș al Marii Uniri 1916-1918", proiect realizat de Romfilatelia.

Ședința comună jubiliară se va încheia cu o recepție aniversară, iar costurile evenimentului pot fi partajate între Senat și Camera Deputaților, se mai arată în documentul transmis conducerii Senatului.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă