15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPreședintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: România continuă să reprezinte un furnizor de...

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: România continuă să reprezinte un furnizor de securitate și un factor de stabilitate în Balcani

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, România continuă să reprezinte un furnizor de securitate și un factor de stabilitate în Balcani și în vecinătatea estică a Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

"Interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la ultimele evoluții regionale, cu accent pe situația din Ucraina, climatul postelectoral din Republica Moldova, gestionarea fenomenului migrației, continuarea eforturilor de combatere a terorismului.

În context, președintele Senatului a relevat că România continuă să reprezinte un furnizor de securitate și un factor de stabilitate în Balcani și în vecinătatea estică a Uniunii Europene, adăugând în acest sens că există un interes nemijlocit pentru Europa de a avea în proximitatea sa state cu o democrație consolidată, premisă a asigurării stabilității regionale.

Referindu-se la fenomenul migrației în Europa, președintele Senatului a subliniat necesitatea soluționării discrepanțelor economice și sociale dintre statele de origine ale imigranților și statele europene", informează un comunicat al Senatului transmis, joi, AGERPRES.

Tăriceanu a evidențiat importanța relației bilaterale cu Spania în contextul, pe de o parte, al prezenței unei comunități importante de cetățeni români în statul iberic iar, pe de altă parte, al ponderii semnificative a investițiilor spaniole în România.

La rândul său, președintele APCE și-a exprimat îngrijorarea cu privire la degradarea climatului politic din Europa — intensificarea manifestărilor xenofobe, intolerante și naționaliste—, situație care a permis ascensiunea formațiunilor politice extremiste ale căror programe politice sunt în disonanță cu valorile fundamentale ale Consiliului Europei: respectarea drepturilor omului, a democrației și statului de drept, precizează sursa citată.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă