24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSportPreşedintele suspendat al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, a demisionat: Nu este o...

Preşedintele suspendat al CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, a demisionat: Nu este o recunoaștere a vinovăției

Președintele suspendat al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu, trimis în judecată în mai multe dosare, a demisionat, miercuri, din funcția în care a fost ales în 2012. Demnitarul a declarat că a făcut acest gest după ce oamenii au cerut în stradă schimbarea clasei politice, potrivit Mediafax. 

Cristinel Bîgiu a subliniat gestul său nu este o recunoaștere a vinovăției sale în cazul în care este judecat la Tribunalul Călărași. 

“Mi-am înaintat demisia din funcția de președinte, nu am făcut-o până acum pentru că nu am vrut să fie interpretată ca o vină în dosarul în care am fost reținut, sunt nevinovat și sper să se dovedească asta în instanță. Am considerat moral să-și dau demisia după ce oamenii au strigat în stradă demisia clasei politice, demisia mea, nu mă refer aici la cei trimiși de partid cu lecțiile învățate, ci la oamenii normali care au ieșit în stradă. Eram suspendat din funcție și oricum nu mă mai întorceam vreodată la șefia Consiliului Județean. Din respect pentru oameni am decis să-mi dau demisia acum”, a declarat Cristinel Bîgiu.

Citește și: DEZVĂLUIRI. Câți bani a folosit Cristinel Bîgiu în campania electorală din 2008

Totodată, el a afirmat că așteaptă să vadă dacă gestul său va fi urmat și de alți politicieni din Buzău.

“S-a vorbit mult de moralitate, am considerat că e un gest moral să-mi dau demisia. Sunt curios dacă și consilierii mei PNL cu care am făcut campanii în ultimii 15-16 ani au moralitate sau doar vorbesc de moralitate. E vorba de consilierii cu care am făcut campanii, care mi-au fost alături în toți acești ani”, a spus Bîgiu.

Pe de altă parte, Bîgiu a precizat că, în ceea ce în ce privește activitatea Consiliului Județean, bunul mers al lucrurilor nu a fost și nu va fi afectat întrucât atribuțiile sale au fost preluate de vicepreședintele Petre Emanoil Neagu.

De asemenea, Bîgiu a declarat că nu va mai face politică și că se va întoarce în mediul privat.

“Am încheiat cu viața politică, nu mă mai întorc. O să revin în mediul privat”, a declarat Cristinel Bîgiu, menţionând că regretul cel mai mare este acela că proiectele propuse la început de mandat nu au putut fi finalizate.

Citește și: Directorul RA-APPS și președintele CJ Buzău, trimiși în judecată

Cristinel Bîgiu, care a fost prefect din ianuarie 2005 până în mai 2007, apoi senator, în mandatul 2008-2012, a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, în decembrie 2014, după ce a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

În februarie 2015, Cristinel Bîgiu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi conflict de interese în formă continuată şi pentru tentativă de spălare a banilor, iar finul său, Florin Colgiu, pentru complicitate la aceste infracţiuni.

Cele mai citite

Toni Kroos pune ghetele în cui. “Gata cu Real, gata cu fotbalul”

Legendarul Toni Kroos a făcut marele anunț. Mijlocașul Realului se retrage din fotbal, după EURO 2024, potrivit spuselor sale. Fotbalistul german Toni Kroos, în vârstă...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult decât în...

tbi bank anunţă că a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă