10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Traian Băsescu: Români, mergeţi la vot! Este esenţial. Guvernul Ponta NU...

VIDEO. Traian Băsescu: Români, mergeţi la vot! Este esenţial. Guvernul Ponta NU A VRUT să-i lase pe românii din DIASPORA să voteze. Ponta rămâne un PISICUŢ. O să vedeţi pe înregistrări. Ponta i-a răspuns cu o MANEA

UPDATE 19:43  Şi premierul Victor Ponta a postat pe contul său de Facebook filmuleţul la care făcea referire când a auzit despre intenţia preşedintelui de a publica un film cu premierul de la Cotroceni. Filmuleţul, o manea în fapt, poate fi văzut aici. Victor Ponta şi-a descris postarea "Filmuletul despre Traian Basescu! "

UPDATE 19:40  Preşedintele Traian Băsescu a publicat pe contul său de Facebook filmueţul pe care l-a anunţat. Filmuleţul poate fi văzut aici. Traian Băsescu şi-a descris postarea astfel: "Leu la televizor, pisicuț la Cotroceni (tot pisicuț a fost și la Bruxelles când a primit lista de la domnul Barroso) ".

_ _ _ _

Traian Băsescu: Le cer românilor să meargă la vot, indiferent unde s-ar afla sau ar fi.

Traian BăsescuFac o menţiune specială pentru cei 3,5 milioane de români care trăiesc în străinătate. Îi rog, în mod special, să meargă la vot! Ştiu că este un efort suplimentar pentru ei, ştiu că le cer cheltuieli suplimentare, dar îi rog să înteleagă că duminică este esenţial să iasă la vot şi să-şi aleagă preşedintele.

Traian Băsescu:  În ceea ce privește campania electorală, până la urmă ea se finalizează teoretic azi, la oră 24, dar în fapt tot acest zbucium al spectrului politic, al oamenilor din partide, al cetățenilor simpli din această perioadă de campanie se termină duminică, prin exercitarea dreptului suveran al românilor de a vota.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/d3ad27b29033ee0c57b67ef40066d4d5/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Traian Băsescu:  Din acest punct de vedere, aș face observația asupra căreia așez toată responsabiltatea președintelui, că a fost evident faptul că membrii guvernului, ministerul de Extern încearcă să obstrucționeze votul cetățenilor români din străinătate.

Traian Băsescu:  Avem și câteva elemente foarte clare din care rezultă încercarea de obstrucționare. Comunicatul de ieri al MAE al Germaniei, care a demontat afirmațiile lui Ponta că nu se pot înființă secții de votare în afară consulatelor și ambasadelor. Mai mult, Guvernul României a fost solicitat să ceară înființarea de secții, ministrul de Externe german utilizând exemplul oferirii de spații pentru alegerile din Turcia .Am constatat că speranța mea la numirea dlui Meleșcanu că ministru de Externe a fost una deșartă.

Traian Băsescu:  De aceea, îi chem pe români, pe românii din străinătate în mod special, să nu se uite la distanță, pentru că au aici copiii lor, părinții lor și se vor întoarce aici când România le va oferi condiții de trăi pe care să le accepte.

Traian Băsescu  Duminică discutăm despre viitorul țării lor!

Traian Băsescu  Am informații că sunt partide care au decis să nu-și trimită reprezentanți în secțiile de votare, pentru a se putea întârzia viteză la vot. Fac un apel la toate partidele reprezentate în turul doi să-și trimită reprezentanții în secțiile de vot, altfel ele înșele vor contribui la obnstructionarea dreptului de vot al românilor. 

Traian Băsescu: BEC a permis înfiinţare de noi secţii de votare în străinătate. Art. 12 stabileşte precis cine are dreptul. BEC a interpretat corect art. 54 şi spune că ete obligatorie păstrarea secţiilor pentu turul II acolo unde exista liste permanent. Liste permanente sunt doar în ţară.

Traian Băsescu:  Acolo unde sunt secții de votare pe teritoriul național și sunt liste permanente, e interzisă înființarea de noi secții de votare pentru că înseamnă rearondarea cetățenilor la alte secții.  MAE și Guvernul au avut o interpretare obstrucționista, ceea ce va limită dreptul la vot al românilor.

Traian Băsescu:  În țara, avem o secție de votare la 900 – 1.000 de cetățeni  Numărul actual din străinătate reprezintă o secție la 10.000 de cetățeni. Când tu îi pui o secție la 200-800 km, cum să meargă la vot?  Dar chiar și așa, eu îi rog pe români că duminică să facă sacrificiul de a se prezența la vot .

Traian Băsescu:  Eu nu le spun cum să voteze, dar le cer românilor și îi rog să își exercite dreptul de a vota oricât de greu le-ar fi.

Traian Băsescu:  Domnii de la Guvern au dat interpretarea 'președintele s-a amestecat'. Art. 80 alin. 2 din Constituție precizează că președintele veghează la bună funcționare a instituțiilor, și aici avem două instituții, Guvernul și MAE, care nu au funcționat corect. De aceea m-am adresat BEC.

Traian Băsescu:  Şi acum un DREPT LA REPLICĂ

Traian Băsescu:  După ce termin această declaraţie am să pun pe contul meu de Facebook un filmuleţ în care o să vedeţi adevăratul pisicuţ în discuţiile cu mine.

Traian Băsescu:  Inclusiv azi, când înțeleg că s-a refăcut USL prin semnarea și cu Tăriceanu a unui acord, am înțeles că regimul Băsescu e odios 
Eu fac următoarea afirmație: ce au făcut azi liderii alianței de stânga e o înșelătorie odioasă Cum poți să reinfiintezi USL cu Partidul Liberal Reformator, care nu e înregistrat ?

Traian Băsescu:  Hai, că Tăriceanu a ajuns un soi de Agamita Dandanache, e pe un pod și crede că e pe altul, e în față cu Chirieac și îi spune Chifu, vârstă la unii oameni produce efecte, dar mă așteptăm că măcar ceilalți să realizeze că omul asta nu are un partid. Pentru mine lucrurile sunt la sfârșit de mandat, dar mă deranjează înșelătoria, falsul. Pentru că suntem în zonă de falsuri, să vedem ce a însemnat regimul Băsescu 
Azi văd un tandem: Ponta – Tăriceanu. Eu mi-am început primul mandat în decembrie 2004 și îl voi termină în decembrie 2014, zece ani. Ce s-a întâmplat în acest regim odios.

 Traian Băsescu:  Din 2004 până în 2008 premier a fost Tăriceanu. Din 2012 până în decembrie 2014 premier e Ponta, trei ani. Patru plus trei sunt șapte ani în care premieri au fost ei. Să mai punem un an, 2009, în care PSD, inclusiv Ponta, au fost la guvernare, iar Ponta în guvern. Eu am putut face ce a fost de făcut, reformele structurale, doar doi ani, în rest a trebuie să lupt cu Ponta, cu Tăriceanu și cu oamenii lor.

Traian BăsescuSă lupt să apăra raportul de condamnare a comunismului că regim criminal, atunci s-a declanșat ură. A trebuit să lupt să apăra ANI, poate își mai aduce aminte Tăriceanu că vreo trei luni a refuzat să dea drumul la actul normativ și a trebuit să mă duc în ședința de guvern.În condițiile astea, în care nu am negociat cu ei justiția, sigur că li se pare un regim odios, dar e un regim în favoarea oemnilor, care a pus pe picioare instituțiile statului.

Traian BăsescuAșa numitul regim Băsescu de zece ani înseamnă 7 ani cu Tăriceanu și Ponta premieri și un an cu PSD la guvernare, deci 8 ani din 10 au fost la putere. A trebuit să vina un guvern Boc să refacă echilibrele macro după dezastrul lăsat de domnul căruia îi duduia economia în cap. Eu mi-am făcut campania în 2009 cu 2 zile de salariu tăiate în noiembrie și alte 2 în decembrie pentru că nu aveam bani .Au fost urmările dezastrului de guvernare a lui Tăriceanu, care ne-a dus a măsuri extreme în 2010, într-o situație financiară incredibil de dificilă.
 

România liberă prezintă integral, mai jos, declaraţia de presă susţinută de şeful statului:

„Bună seara. Scuze pentru întârziere, dar trebuie să vă spun că am avut curiozitatea să văd dacă mai sunt actor principal şi în ultima zi de campanie a domnului Ponta şi constat că am rămas. Peste câteva ore se încheie campania pe care şi eu am urmărit-o, ca şi cea mai mare parte a românilor, cu foarte mult interes. Probabil că la mine a existat un interes suplimentar pentru că, după 10 ani, voi preda ştafeta funcţiei de preşedinte al României. Primul meu mesaj către români este să meargă la vot, indiferent unde s-ar afla, în ţară sau în străinătate, românii trebuie să meargă la vot. Şi ştiu foarte bine ceea ce ştiţi şi dumneavoastră, în România votul nu este obligatoriu. Dar, în acest moment se trece într-o altă etapă şi ar fi rău pentru viitorul ţării dacă românii, indiferent unde s-ar afla şi indiferent cât de greu le-ar fi, n-ar face efortul ca mâine să meargă la vot. O menţiune specială fac pentru cele 3,5 milioane de români care sunt în străinătate. Ei au mai avut o importanţă capitală în continuarea proceselor de modernizare a României în 2009. De aceea, ca om care a simţit solidaritatea românilor aflaţi în străinătate, ca, de altfel, şi a multor români din ţară, îi rog în mod special pe românii care acum se află în străinătate să meargă la vot. Ştiu că este un efort suplimentar pentru ei, pentru că secţiile de votare sunt la distanţe foarte mari. Ştiu că le cer cheltuieli mai mari decât pentru românii din ţară, care merg la vot şi care au secţiile de votare foarte aproape. Dar îi rog să înţeleagă că este esenţial ca duminică să se prezinte la vot şi să-şi aleagă preşedintele.

În ceea ce priveşte campania electorală, până la urmă ea se finalizează, teoretic astăzi, la ora 24:00, dar, în fapt, tot acest zbucium al spectrului politic, al oamenilor din partide, al cetăţenilor simpli de multe ori din această perioadă de campanie se finalizează duminică prin exercitarea dreptului suveran al românilor de a vota. Din acest punct de vedere aş face observaţia asupra căreia aşez toată responsabilitatea preşedintelui României, că a fost evident faptul că membrii Guvernului, Ministerul de Externe încearcă să obstrucţioneze votul cetăţenilor români din străinătate. Avem şi câteva elemente foarte clare din care rezultă încercarea de obstrucţionare a votului românilor din străinătate: comunicatul de ieri al Ministerului de Externe al Germaniei, care a demontat afirmaţiile făcute de premierul Ponta că nu se pot înfiinţa secţii de votare în afara consulatelor, a consulatelor onorifice şi a ambasadelor pe teritoriul Germaniei. Mai mult decât atât, Guvernul României a fost solicitat să ceară înfiinţarea de secţii de votare, ministrul de Externe german utilizând exemplul oferirii de spaţii şi în alte locuri decât cele menţionate pentru alegerile din Turcia. Deci Germania nu interzice existenţa sau înfiinţarea unor secţii de votare pe teritoriul ei, dacă există o solicitare a statului interesat. Şi în cazul nostru trebuia să fie statul român, prin Guvernul României, prin Ministerul de Externe al României. Am constatat că speranţa mea la numirea domnului ministru Meleşcanu în funcţia de ministru de Externe a fost una deşartă. Domnul Meleşcanu a continuat poziţia incorectă a predecesorului său, fostul ministru Corlăţean, încercând să demonstreze ceea ce nu se poate demonstra, că nu pot organiza alte secţii de votare decât cele din primul tur. Este o minciună. Aveau atât interpretarea Articolului 54 de către Biroul Electoral Central, cum, de asemenea, aveau la dispoziţie ordonanţa de urgenţă prin care, constatând deficienţele de la primul tur, putea să înfiinţeze noi secţii de votare, suspendând anumite prevederi din Legea de organizare a alegerilor pentru funcţia de preşedinte, la fel cum au suspendat articole din Legea administraţiei publice locale pentru transferul primarilor de la un partid la altul. Aceeaşi procedură. Mai mult decât atât, Comisia de la Veneţia nu interzice apariţia unor acte normative mai devreme de… în intervalul de la alegeri cu şase luni înapoi atât timp cât aceste acte normative ar fi în sprijinul exercitării dreptului la vot. Din păcate, Guvernul a vehiculat minciuni, fiind foarte clar că vrea să obstrucţioneze votul românilor din străinătate. Mai mult decât atât, dincolo de exemplul legat de Germania, unde însuşi ministrul de Externe a spus că se pot organiza secţii de votare suplimentare pe teritoriul Germaniei, sunt scrisori de la primari, din Spania şi din Italia care pun la dispoziţie spaţii pentru organizarea turului doi al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României. Este clar că Guvernul nu a vrut să-i lase pe români, pe românii din străinătate, să-şi exercite în număr mare dreptul constituţional garantat de a vota. De aceea, îi chem pe români, pe românii din străinătate în mod deosebit să nu se uite la distanţe, pentru că ei au aici copiii lor, au aici părinţii lor şi se vor întoarce aici atunci când România le va oferi condiţiile de muncă şi de trai pe care să le accepte. Este important ca, dincolo de distanţele mari pe care le-ar avea de parcurs, să aibă în vedere că duminică discutăm despre viitorul ţării lor.

Am informaţii că sunt partide care au decis să nu-şi trimită reprezentanţi în secţiile de votare pentru a se putea întârzia viteza la vot. Fac un apel la toate partidele care sunt reprezentate în turul doi, pentru că sunt alianţe, să-şi trimită reprezentanţii în secţiile de votare. Altfel, ele însele vor contribui la obstrucţionarea dreptului de vot al românilor. Vă mai dau informaţia că în baza Articolului 80 din Constituţia României m-am adresat Biroului Electoral Central, dar şi Guvernului şi Ministerului de Externe cerând găsirea unei soluţii pentru ca în turul doi să se poată înfiinţa noi secţii de votare. Am primit răspuns şi este foarte clar că Biroul Electoral Central a permis Ministerului de Externe să înfiinţeze noi secţii de votare în turul doi. De ce fac această afirmaţie, de fapt Biroul Electoral Central nu are voie să spună să se facă noi secţii de votare la turul doi, pentru că Articolul 12 stabileşte precis cine are obligaţia să stabilească numărul de secţii şi locul de amplasare, dar Biroul Electoral Central interpretează corect şi în favoarea electoratului, şi în favoarea Constituţie, Articolul 54 din Legea 370 pentru alegerea preşedintelui şi spune că este obligatorie menţinerea secţiilor de votare pentru turul doi acolo unde sunt liste permanente, iar  liste permanente avem numai în ţară, în străinătate nu avem liste permanente, ci sunt liste suplimentare aşa cum sunt în toate secţiile de votare din România. Vă explic ca să nu rămână dubii, acolo unde sunt secţii de votare pe teritoriul naţional şi sunt liste permanente este interzisă înfiinţarea de noi secţii de votare pentru că asta înseamnă rearondarea cetăţenilor la alte secţii de votare. Şi un cetăţean care ştie că a votat la o şcoală în turul unu va fi dezorientat să afle când se prezintă la vot că el nu este pe listă acolo şi trebuie să meargă în altă parte. Dar nu este cazul în străinătate, acolo nu există liste permanente, de acea BEC a dat o interpretare corectă, spunând că nefiind liste permanente se pot înfiinţa noi secţii de votare. Sigur Ministerul Afacerilor Externe şi Guvernul au avut o interpretare obstrucţionistă, ceea ce va limita exercitarea dreptului de vot al românilor din străinătate. Vă mai dau un exemplu, în ţară avem o secţie de votare la circa 900 la 1.000 de cetăţeni cu drept de vot. Numărul actual din străinătate reprezintă o secţie de votare la 10.000 de cetăţeni, ori Constituţia obliga Guvernul să creeze condiţii pentru ca toţi cetăţenii să poată vota. Când tu îi pui o secţie de votare la distanţe de 200-500-800 de kilometri, cum să meargă la vot?! Dar, chiar şi în aceste condiţii, eu îi rog pe românii aflaţi în străinătate ca duminică să facă sacrificiul de a se prezenta la vot, pentru că sunt momente în care toţi avem obligaţia unui sacrificiu pentru ţară. Eu nu le spun cum să voteze, dar le cer românilor şi, în acelaşi timp, îi rog să-şi exercite dreptul constituţional de a vota, oricât de greu le-ar fi. Aici aş mai face, legat de scrisoare, o singură menţiune. Domnii de la Guvern au dat interpretarea: preşedintele s-a amestecat. Vă rog să vă uitaţi în Articolul 80, alin. 2, în care este clar precizat că preşedintele veghează la buna funcţionare a instituţiilor şi, aici, avem o instituţie, Guvernul României, şi Ministerul Afacerilor Externe care n-au funcţionat corect şi  mediază între instituţiile statului şi societate. Păi, societatea a fost zecile de mii de români care n-au putut vota pe data de 2 noiembrie. De aceea m-am adresat BEC-ului şi în baza Articolului 80 din Constituţia României, precum şi în baza articolelor prin care românilor le este garantat dreptul la vot.

Acum aş încerca şi un drept la replică, pentru că n-aş vrea ca românii să meargă la vot cu propaganda unuia din candidaţi şi să şi creadă că este adevărat. Am să încep întâi prin chestiunile de ordin personal. În această campanie, în mod repetat, atât candidatul PSD, cât şi politicieni din acelaşi partid au proferat tot soiul de ameninţări. «După ce-şi termină mandatul, Băsescu la puşcărie», spre exemplu. «Asta e casa lui Băsescu şi nu i-o dau». Sau afirmaţii legate de familia mea. Aş vrea să le dau un răspuns scurt şi sec pe aceste teme. În ceea ce priveşte ameninţările cu puşcăria, sunt specifice politicienilor din anii 1950, pe vremea când Ana Pauker domnea prin România şi văd că le-a preluat şi candidatul PSD la Preşedinţia României. Ce pot să-l asigur este că în toată activitatea mea nu va găsi încălcări de lege. De asemenea, în ceea ce priveşte mult discutata casă, nu am cerut nicio locuinţă anume. Unui fost preşedinte, conform legii, trebuie să i se asigure o reşedinţă în care să i se poată asigura şi paza. În ceea ce mă priveşte n-am cerut decât aplicarea legii. Iar dacă Victor-Viorel Ponta nu vrea s-o aplice, legea, este problema lui. Nu stau cu căciula în mână la un plagiator. Apropo de jignirile pe care mi le-a adresat în această campanie, vreau să ştiţi că-mi menţin punctul de vedere, că atunci când e faţă în faţă cu mine e ca un pisicuţ. Cum ajunge în faţa unui microfon sau la o televiziune devine erou. În acest sens, după ce se termină conferinţa de presă şi după ce vom face transcriptul acestei declaraţii, veţi găsi pe Facebook-ul meu un filmuleţ să vedem cum este pisicuţul.

De asemenea, inclusiv astăzi, când înţeleg că s-a refăcut USL, prin semnarea şi cu Călin Popescu-Tăriceanu a unui acord, am înţeles că regimul Băsescu este un regim odios şi aşa a fost prezentat în toată campania. Eu fac următoarea afirmaţie: ce au făcut astăzi liderii alianţei de stânga este o înşelătorie odioasă. Cum poţi să reînfiinţezi USL cu PLR care nu este înregistrat? Hai că domnul Călin Popescu-Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache, este pe un pod şi crede că este pe alt pod sau este în faţă cu Chirieac şi îi spune Chifu sau… Bun. Vârsta la unii oameni produce efecte, dar mă aşteptam ca măcar ceilalţi să realizeze că omul ăsta nu are un partid şi eu au refăcut USL. Nu mă deranjează pentru că, pentru mine, lucrurile sunt la sfârşit de mandat, dar mă deranjează înşelătoria, falsul. Şi pentru că suntem în zona de falsuri, hai să vedem ce a însemnat regimul Băsescu. Astăzi văd un tandem: Ponta-Tăriceanu.

Eu mi-am început primul mandat în decembrie 2004 şi îl voi termina în decembrie 2014. Deci, 10 ani. Ia să vedem ce s-a întâmplat în acest regim «odios»: din 2004 până în 2008 prim-ministru a fost Călin Popescu-Tăriceanu. Din 2012 mai până în decembrie 2014 prim-ministru este Victor-Viorel Ponta – trei ani. Deci, patru de la Tăriceanu şi cu trei de la Ponta sunt şapte ani în care prim-miniştri au fost ei. Şi să mai punem un an, 2009, în care PSD, inclusiv Victor Ponta, au fost la guvernare, iar Ponta în Guvern. Oameni buni, eu am putut face ce a fost de făcut în reformele structurale ale statului doar doi ani, în rest a trebuit să lupt cu un Ponta şi cu oamenii lui, cu un Tăriceanu şi cu oamenii lui, unu – să apară raportul de condamnare a comunismului, ca regim ilegitim şi criminal. Acela a fost momentul în care s-a declanşat ura, în 16 decembrie 2006. A trebuit să lupt cu ei să apară ANI. Poate îşi mai aduce aminte domnul Tăriceanu că vreo trei luni a refuzat să dea drumul la actul normativ legat de ANI şi a trebuit să mă duc în şedinţa de Guvern pentru ca legea, prin care astăzi funcţionează ANI, să treacă prin Guvern. În condiţiile acestea, în condiţiile în care nu am negociat cu ei justiţia, sigur că li se pare un regim odios, dar este un regim în favoarea oamenilor, un regim care a pus pe picioare instituţiile statului. Reţineţi, aşa-numitul regim Băsescu de zece ani, înseamnă şapte ani cu Tăriceanu şi Ponta prim-miniştri şi un an cu PSD la guvernare. Deci opt ani din zece au fost la putere. Nu ştiu dacă li se mai pare odios regimul. A trebuit să vină un guvern Boc să refacă echilibrele macroeconomice după dezastrul lăsat de domnul căruia îi duduia economia în cap când era criză economică profundă, iar eu mi-am făcut campania din 2009 cu două zile de salarii tăiate la personalul bugetar în noiembrie şi cu alte două zile în decembrie, pentru că nu aveam bani, nu că a fost cineva care a vrut să nu plătească drepturile oamenilor. Au fost urmările dezastrului de guvernare al lui Călin Popescu-Tăriceanu, care a lăsat ţara în faţa crizei şi ne-a dus la măsuri extreme în 2010 într-o situaţie financiară incredibil de dificilă. Probabil că puţini înţeleg în ce situaţie a lăsat acest Călin Popescu Anton Tăriceanu ţara. Şi astăzi se pupă cu Ponta. Ponta să spună bogdaproste că i-a lăsat Boc o ţară echilibrată macroeconomic. Pe sacrificiul lui Emil Boc are el astăzi o situaţie în care-şi poate permite să mituiască românii cu bani direct de la buget. Vreau să-i felicit pe acei profesori care nu au primit mita oferită de Guvern sâmbăta şi duminica trecută, banii cu care să-şi poată cumpăra cărţi. S-au simţit umiliţi. Până şi la oamenii cu puţini bani sentimentul umilinţei funcţionează, iar Guvernul i-a umilit sau a vrut să îi umilească.

Aş spune un lucru: oamenii aceştia, de când sunt împreună, nu au propagat decât ura. Au împărţit ţara în «băsişti» şi în electorat bun. Eu îi chem pe «băsişti» să vină duminică la vot să le dea o lecţie. Este rugămintea mea la toţi aceia care vreodată au avut încredere în mine. Şi-l atenţionez pe Victor Ponta să nu se bucure de ura pe care o răspândeşte el, oamenii lui şi televiziunile care îl servesc. Ei reprezintă un grup care ar vrea ca ţara să fie ca înainte de 2004. Or, responsabilitatea românilor, responsabilitatea «băsiştilor» este să vină duminică la vot şi să nu lase ţara pe mâna unor demagogi care au în spate hoarde de corupţi pe care trebuie să-i servească. Fac din nou un apel la toţi românii de bună-credinţă ca duminică să vină la vot şi să nu-şi lase ţara jefuită de un grup de demagogi care au de apărat corupţii care stau în faţă puşcăriilor. Vă mulţumesc mult! Vă doresc o seară bună!”.

 

Cele mai citite

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă