15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSportComisarul Corina Crețu avertizează România că ar putea pierde FONDURI europene

Comisarul Corina Crețu avertizează România că ar putea pierde FONDURI europene

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a declarat vineri, la București, că este preocupată de închiderea “în bune condiţii” a programelor operaţionale finanţate în perioada 2007-2013 din Fonduri Europene, informează Mediafax.

Data de 31 decembrie este termenul limită până la care CE acceptă facturi pentru a fi decontate.

“Mă preocupă în mod special închiderea, în bune condiţii, a perioadei de programare 2007-2013 având în vedere că mai sunt doar şase săptămânii pănă la 31 decembrie 2015, termenul limită până la care Comisia Europeană acceptă facturi pentru a fi decontate pentru perioada de programare 2007-2013”, a explicat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu.

Ea a susținut, vineri, o conferinţă de presă la Palatul Victoria, împreună cu premierul Dacian Cioloș. Corina Creţu a subliniat că România şi Comisia Europeană depun eforturi pentru a evita pierderile.

“În opinia noastră implementarea proiectelor din perioada 2007-2013 reprezintă prioritatea absolută, sigur că vom depune, împreună şi Comisia Europeană şi România, toate eforturile până la sfârşitul anului pentru a evita dezangajarea de fonduri europene sau a limita cât mai mult (pierderile – n.r.). Comisia Europeană, în orice caz, este la dispoziţia autorităţilor române pentru a ajuta, dar atunci când este vorba de implementare, aceasta este sută la sută responsabilitatea statelor membre”, a arătat comisarul european.

 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă