10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPrimarul Capitalei: ELCEN a redus proprirea pe contul RADET. De la cine...

Primarul Capitalei: ELCEN a redus proprirea pe contul RADET. De la cine așteaptă ajutor acum

 

Ştefănel Marin, primarul general interimar Capitalei, a declarat, marți, că ELCEN a redus cu 50% proprirea de pe contul RADET, astfel încât va exista o perioadă de graţie pentru plata salariilor şi finalizarea reparaţiilor majore, însă este așteptată de la Guvern plata ajutorului pentru încălzire, relatează Mediafax.

S-a vorbit în ultima vreme despre o funcţionare mai puţin corectă a colaborării dintre RADET şi ELCEN şi am vrut să mediez această discuţie. Lucrurile nu sunt aşa cum au fost prezentate şi sunt pe cale de rezolvare. Împreună am găsit soluţii pentru aducerea serviciului de termoficare la standarde normale în această iarnă“, a declarat Ştefănel Marin care a explicat că ELCEN a acceptat să acorde o perioadă de graţie pentru ca proprirea făcută pe contul RADET să fie redusă la 50%, ceea ce ar permite plata salariilor către angajaţii RADET, care ar urma să se facă miercuri, dar şi pentru o serie de reparaţii.

Cu toate acestea situaţia începând de mâine nu este în termeni roz pentru că aşteptăm de la Guvern plata ajutorului pentru încălzire. (…) Mâine sau poimânine ar trebui să se ia o decizie privind sumele livrate în contul ELCEN. RADET are de executat încă zece lucrări de reparaţii majore şi, în condiţiile în care banii de la primărie se opresc în acel cont blocat, noi nu putem ajuta RADET. La negocieri, cei de la ELCEN au fost de acord să reducă proprirea la 50%, astfel încât RADET să poată face reparaţiile. Eu nu sunt o persoană care să arunce vina pe altcineva, dar fără ajutorul de încălzire de la Guvern nu putem rezolva problema datorii RADET către ELCEN“, a precizat primarul general interimar.

Ştefănel Marin a mai spus că suma solicitată ca ajutor de încălzire de la Guvern este de 300 de milioane de lei, sumă care ar reprezenta necesarul pentru ca ELCEN să-şi poată plăti o parte din datorii.

RADET este capabilă să realizeze furnizarea agentului termic către populaţie. Am luat măsuri să nu fie probleme în niciun cartier. Singura problemă o reprezintă cele 10 reparaţii majore pe care nu le-am putut face. (…) Dar am depus toate eforturile şi asigurăm cetăţenii că nu vor fi afectaţi“, a declarat directorul RADET Valentin Viţelariu.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă