13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele USR, Nicușor Dan, critică legea salarizării unitare: Suntem într-un teatru al...

Președintele USR, Nicușor Dan, critică legea salarizării unitare: Suntem într-un teatru al absurdului

Președintele USR, Nicușor Dan, a acuzat "lipsa de responsabilitate" a coaliției de guvernare privind proiectul legii salarizării unitare a sistemului bugetar, ce n-a fost pusă în dezbatere publică dar nici propusă în mod oficial, calificând situația legată de acest important act legislativ ca "un teatru al absurdului", potrivit Agerpres.

"Avem un ministru care apare cu legea asta la televizor, Guvernul nu și-o asumă, o trimite la Parlament, nici Parlamentul nu și-o asumă. Deci noi discutăm în spațiu public de o lege foarte importantă, care n-a fost pusă în dezbatere publică cu actorii sociali și pe care nimeni n-o propune în mod oficial.

Deci suntem într-un teatru al absurdului. Asta e observația mea generală. E o lipsă de responsabilitate aici. (…) Toată societatea e de acord că e nevoie de o lege a salarizării unitare, dar tocmai pentru că e o lege extrem de importantă, dezbaterea publică pe acest proiect trebuie să fie una serioasă și să n-o vedem la televizor și proiectul purtat dintr-o parte în alta", a declarat liderul USR.

Prezentă la conferința de presă, deputatul USR Cosette Chichirău a detaliat poziția partidului referitoare la legea salarizării unitare.

"Noi credem că ideea principală, de fapt, este alta și anume: ce obținem noi, de banii ăștia? Pentru că chiar dacă am avea banii aștia, nu știu — plus 10 miliarde, plus 25 de miliarde de lei, întrebarea esențială este dacă administrația publică livrează servicii de banii ăștia. (…) În prezent avem 1,2 milioane de bugetari, fără să avem o analiză clară dacă ei își fac treaba. Dar cea mai importantă idee în dezbaterea asta este ce obținem noi de banii pe care-i cheltuim și cum putem face administrația mai performantă. Al doilea lucru foarte important este impactul pe politica fiscală și al treilea este impactul pe salariile din privat. Asta este viziunea noastră macro-economică", a afirmat Cosette Chichirău.

Deputatul USR a precizat că, din punctul său de vedere, există o deconectare între creșterea de cheltuieli și scăderea de taxe, iar creșterea salariilor bugetarilor va pune presiune pe salariile private, va crea inflație și va duce ori la creșterea șomajului, prin concedieri, ori la creșterea economiei subterane și încetinirea angajărilor.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă