10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportPrimarul din Tulcea explică DE CE cheltuie 500.000 de lei pe un...

Primarul din Tulcea explică DE CE cheltuie 500.000 de lei pe un steag vizibil din Ucraina

Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a precizat pentru România Liberă că steagul înalt de 40 de metri pe care vrea să îl amplaseze într-o zonă cu potenţial turistic din Tulcea este un semn al statorniciei oamenilor pe aceste meleaguri, care va putea fi văzut chiar şi de la Odessa, şi că odată ce va fi finalizat, tulcenii vor fi mândri.

De asemenea, Hogea a subliniat că este datoria lui ca primar să aibă imaginaţie şi să lucreze la imaginea turistică a oraşului. Primarul a amintit că acum cinci ani a avut un proiect asemănător, când a amplasat un semnal luminos de tipul celui de la Hollywood, care a fost foarte criticat la momentul respectiv, şi acum a devenit un punct turistic care apare pe toate filmările şi vederile unde este promovată Tulcea.

Constantin Hogea a spus că drapelul nu va fi amplasat ostentativ.

“Să nu uităm că nu vorbim de steagul Tulcei. Vorbim de drapelul naţional. Am uitat să ne iubim drapelul, uneori chiar ne este jenă să îl arborăm. Aveam teama de a-l arbora chiar şi de ziua de naţională. Ştiu că ar putea părea naţionalist. Da, sunt naţionalist”, a subliniat primarul. 

Citeşte şi: Primăria din Tulcea a investit 500.000 de lei într-un steag care se vede din Ucraina

Referitor la criticile care i s-au adus în privinţa faptul că vrea să cheltuiească 500.000 de lei din vistieria primăriei pentru o lucrare urbanistică, primarul a declarat că se dezice de toate aceste interpretări, întrucât Tulcea este un oraş cu potenţial turistic, şi a subliniat că investiţia va fi justificată prin documente. 

“Cei care sunt acum cârcotaşi, vor spune după ce vor vedea drapelul “da domnule, primarul a făcut o treabă interesantă” “, a precizat Hogea, subliniind că nu degeaba l-au ales oamenii pentru a treia oară. 

Primarul din Tulcea și-a convins consilierii de opoziție să aprobe investirea a 500.000 de lei din vistierie pentru un drapel. Steagul va fi arborat pe un catarg de 40 de metri, va fi făcut din metal, cu o fundaţie de beton, luminat pe timp de noapte şi va avea 120 de metri pătraţi. Mai mult, drapelul poate fi văzut din Ucraina, din portul Ismail. 

Drapelul va fi arborat în suburbia Tudor Vladimirescu, peste Dunăre, în vârful promontoriului.Totul a fost votat în ultima sedință de consiliu local, iar proiectul catargului a fost prins în bugetul pe 2015.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă