16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportPrimarul Firea vrea să demită Consiliul de Administrație al RATB, pe motiv...

Primarul Firea vrea să demită Consiliul de Administrație al RATB, pe motiv că n-a gestionat situația de vreme rea și că directorul a plecat în concediu

UPDATE 23,30: Liberalii din cadrul Consiliului General al Municipiului București nu participă, sâmbătă, la ședința convocată de Gabriela Firea pentru a discuta demiterea directorului RATB.

Consilierul general Ciprian Ciucu, membru PNL, a anunțat, vineri seara, că reprezentanții Partidului Național Liberal nu vor participa, sâmbătă dimineața, la această ședință extraordinară a CGMB.

"Noi, liberalii, am decis să nu ne prezentăm la ședința de mâine a CGMB. Nu vedem urgența. Sunt chestiunile lor, ei între ei se ceartă și își reglează conturile. Dacă ar fi fost pe bune, ne-ar fi dat timp să propunem și noi oameni competenți. Dar pe aceștia trebuie să-i cauți, să-i selectezi, să-i convingi, să-i prezinți publicului, după aceea să-i votezi. În 14 ore… nu merci", a precizat consilierul PNL pe pagina lui de Facebook.


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va propune demiterea directorului RATB și a întregului Consiliu de Administrație al Regiei.

Aceste sancțiuni sunt urmarea faptului că șefii RATB n-au gestionat corect situaţia la prima ninsoare majoră din Bucureşti, din ultimele zile.

"Am convocat sâmbătă, la ora 9.30, o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe ordinea de zi aflându-se demiterea Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) pentru neîndeplinirea sarcinilor privind vremea rea", a declarat primarul Gabriela Firea după şedinţa de vineri după-amiază a comandamentului de iarnă.

Gabriela Firea a susținut că, deși principalele artere din Capitală au fost curăţate şi s-a putut circula, foarte multe dintre staţiile RATB nu au fost deszăpezite, iar directorul RATB a fost plecat în concediu fără să anunţe.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă