20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPrimarul Firea vrea să demită Consiliul de Administrație al RATB, pe motiv...

Primarul Firea vrea să demită Consiliul de Administrație al RATB, pe motiv că n-a gestionat situația de vreme rea și că directorul a plecat în concediu

UPDATE 23,30: Liberalii din cadrul Consiliului General al Municipiului București nu participă, sâmbătă, la ședința convocată de Gabriela Firea pentru a discuta demiterea directorului RATB.

Consilierul general Ciprian Ciucu, membru PNL, a anunțat, vineri seara, că reprezentanții Partidului Național Liberal nu vor participa, sâmbătă dimineața, la această ședință extraordinară a CGMB.

"Noi, liberalii, am decis să nu ne prezentăm la ședința de mâine a CGMB. Nu vedem urgența. Sunt chestiunile lor, ei între ei se ceartă și își reglează conturile. Dacă ar fi fost pe bune, ne-ar fi dat timp să propunem și noi oameni competenți. Dar pe aceștia trebuie să-i cauți, să-i selectezi, să-i convingi, să-i prezinți publicului, după aceea să-i votezi. În 14 ore… nu merci", a precizat consilierul PNL pe pagina lui de Facebook.


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va propune demiterea directorului RATB și a întregului Consiliu de Administrație al Regiei.

Aceste sancțiuni sunt urmarea faptului că șefii RATB n-au gestionat corect situaţia la prima ninsoare majoră din Bucureşti, din ultimele zile.

"Am convocat sâmbătă, la ora 9.30, o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe ordinea de zi aflându-se demiterea Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) pentru neîndeplinirea sarcinilor privind vremea rea", a declarat primarul Gabriela Firea după şedinţa de vineri după-amiază a comandamentului de iarnă.

Gabriela Firea a susținut că, deși principalele artere din Capitală au fost curăţate şi s-a putut circula, foarte multe dintre staţiile RATB nu au fost deszăpezite, iar directorul RATB a fost plecat în concediu fără să anunţe.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă