14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPrimarul general al Capitalei, despre referendumul iniţiat de Iohannis: Este un demers...

Primarul general al Capitalei, despre referendumul iniţiat de Iohannis: Este un demers ipocrit. Președintele țării vrea să se așeze cu un steag în fruntea luptei împotriva corupției.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat că inițiativa președintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislației în materie penală este un ‘demers ipocrit”, gândit doar pentru a începe “foarte devreme campania electorală pentru alegerile prezidențiale”, scrie Agerpres.

“Practic, nu înțeleg despre ce este vorba acum, decât, probabil, încerc să intuiesc faptul că președintele țării vrea să se așeze cu un steag în fruntea luptei împotriva corupției, dar ai căror corupți? Pentru că eu știu că sunt niște instanțe care au spus că și dumnealui și familia sa au obținut niște case prin fals în documente. De asemenea, cei pe care îi susține din guvernul său, precum și partidele care merg împreună cu domnia sa — PNL și USR — au oameni certați cu legea și au oameni care dau acum răspunsuri în cadrul unor anchete judiciare.

Nu trebuie nimeni să confiște adevărata luptă împotriva corupției într-un scop personal, intrând anticipat într-o campanie electorală. Mi-aș dori un președinte mai implicat în creșterea calității vieții românilor (…). Doi ani de zile ce a făcut? pentru că nu a făcut nimic, nici împotriva corupției și nici pentru bunăstarea românilor”, a afirmat marți Firea la un evenimentul “Hora Unirii”, organizat în Piața Universității.

Ea a mai precizat că românii au mai participat la un referendum mult mai important, scrutinul electoral din 11 decembrie.

“Românii au spus, da bunăstării, da prosperității, da creșterii salariilor, alocațiilor pentru copiii, da construirii de spitale, da construirii de creșe și grădinițe și au spus nu mesajului demagogic, manipulator, dezinformărilor, cum că doar unii sprijină lupta anticorupție și ceilalți nu fac același lucru. Vreau să vă spun: cum poți să fii stindardul luptei anticorupție și a păstrării și respectării legii când participi la o manifestare ilegală, fără autorizație. De ce mai există aprobări, doar pentru unii?”, a afirmat Firea.

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis marți președinților celor două Camere ale Parlamentului o scrisoare prin care anunță că a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național prin care poporul să-și exprime voința cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.


Citeşte şi: Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat, marţi, procedura privind organizarea unui referendum pe tema justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a demarat, marţi, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa pe tema amnistiei şi a legii graţierii.

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă