12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportPrimarul interimar al Capitalei, ieșire nervoasă la radio, cu privire la RADET

Primarul interimar al Capitalei, ieșire nervoasă la radio, cu privire la RADET

Primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a avut, vineri, o ieșire nervoasă la un post de radio, după ce un jurnalist i-a cerut opinia în legătură cu probleme de la Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) şi cu furnizarea căldurii în Bucureşti, în această iarnă, informează Mediafax.

Edilul interimar a fost contactat de un jurnalist Europa FM, pentru afla poziția oficială a o declarație oficială a Primăriei Capitalei, cu privire la anunțul RADET care avertiza bucureştenii că ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă în aproximativ o săptămână.

Ştefănel Dan Marin l-a rugat pe jurnalist să revină cu un telefon, vineri după-amiaza”, precizând că ”în acest moment nu se poate”. Însă jurnalistul Europa FM a insistat să primească un răspuns, iar primarul a reacționat, întrebând cum a motivat preşedintele Consiliului de Administrație al RADET declaraţia pe care a făcut-o.

Citește și:  Schimb de replici dur între ministrul Energiei și președintele RADET

“Şi cum a motivat, domle, această declaraţie? Că sunt şi eu curios. (…) Acolo vorbim de un buget de investiţii, nu vorbim de subvenţie pe care în momentul de faţă au luat-o şi în avans”.

Ieșirea nervoasă a primarul interimar a venit în momentul în care reporterul l-a rugat să repete o informaţie, pe motiv că nu a înţeles. Astfel, edilul capitalei a răspuns printr-o înjurătură, după care a închis.

Capitala ar mai putea avea asigurată căldura şi apa caldă aproximativ o săptămână dacă Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu va aproba în şedinţa de luni bugetul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), a declarat vineri, preşedintele CA, Gabriel Dumitraşcu.

El a explicat că, dacă primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, nu va înţelege să introducă în prima şedinţă a CGMB proiectul pentru aprobarea bugetului RADET în procedură de urgenţă, căldura şi apa caldă pentru bucureşteni vor mai putea fi asigurate probabil o săptămână din inerţie.

Citește și: Șeful RADET avertizează: Bucureștenii pot rămâne fără apă caldă și căldură

Preşedintele CA al RADET a precizat că a discutat de mai multe ori cu primarul care i-a transmis că problema bugetului RADET va fi discutată într-o şedinţă ordinară la sfârşitul lunii noiembrie.

“În aceste condiţii sistemul va mai funcţiona câteva zile din inerţie. Nu cred că se opreşte căldura duminica aceasta, pentru că există o inerţie a sistemului care va duce mai departe la furnizarea căldurii, dar nu pentru mult timp, probabil cam o săptămână”, a spus Dumitraşcu.

Acesta a mai precizat că CGMB se va întruni luni într-o şedinţă extraordinară, dar, în ciuda discuţiilor care au existat cu primarul Ştefănel Dan Marin, pe ordinea de zi nu este prevăzut proiectul de buget al RADET.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă