10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportPrimarul Timișoarei, Nicolae Robu, se consideră anchetat pe nedrept, întrucât el n-ar...

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, se consideră anchetat pe nedrept, întrucât el n-ar fi aprobat decât vânzarea a două apartamente. DNA îl acuză de abuz în serviciu

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, consideră că DNA își face datoria anchetând vânzările de locuințe din orașul lui și susține că nu-l deranjează acest lucru, dar se declară nemulțumit de suspiciunile care îl vizează pe el, ca primar.

Nicolae Robu a susținut sâmbătă, într-o conferință de presă, că el personal n-a semnat decât pentru a aproba vânzarea a două apartamente, nu pentru 967 de de locuințe, cum a apărut în presă.


Citește și:  Surse: DNA anchetează retrocedarea ilegală a 968 de case în Timișoara. Prejudiciul este de 40 de milioane de euro. În dosar, actualul primar Nicole Robu şi fostul edil Gheorghe Ciuhandu au calitatea de suspecţi


 

”Ceea ce mi s-a întâmplat mie vineri este de o nedreptate strigătoare la cer, iar când spun asta nu mă refer la DNA, pentru că DNA își face datoria. Au existat suspiciuni privind modul în care au fost vândute locuințele pe Legea 112 în lungul anilor și nu sub mandatul meu, ci de la intrarea în vigoare a Legii 112 și atunci este și firesc să se facă anchete pentru a se clarifica lucrurile. Nedreptatea constă în modul în care s-a făcut mediatizarea a ceea ce s-a întâmplat vineri. Este strigător la cer ca eu să apar în mass-media la nivel național, nu știu dacă am apărut la fel și local, implicat într-un mare scandal și cu nu știu ce vini în afaceri necurate”, a afirmat primarul Nicolae Robu.

El a precizat că a fost chemat vineri la DNA ”nu în calitate de învinuit pentru ceva, ci în calitate de suspect pentru un lucru foarte clar”.

“Și anume pentru că am semnat două contracte de vânzare-cumpărare pe Legea 112. Aceste două contracte sunt considerate de către procurori suspecte de a fi făcute fără îndeplinirea tuturor condițiilor cerute de Legea 112, alături de alte 966 astfel de contracte semnate înainte de a fi eu primar. Și atunci întreb: ce caută Robu în prim-plan în toată povestea aceasta”, a spus primarul.

Conform acestuia, este vorba despre două apartamente într-o curte comună, unul cu o cameră, cu suprafața de 26 de metri pătrați iar celălalt cu două camere, cu suprafața de 51 de metri pătrați.

“Astăzi am fost la fața locului să văd și eu despre ce este vorba. Nu am nici cea mai mică vină. Și presupunând că a greșit aparatul de specialitate și că nu ar fi fost îndeplinite toate condițiile cerute de lege pentru vânzarea acestor apartamente, eu ca primar nu am greșit cu absolut nimic”, a susținut Robu în conferința de presă de sâmbătă.

”Eu nu sunt căpătuit și nici nu vreau să mă căpătuiesc. Eu am realizat în plan material personal foarte puțin, pentru că m-am focalizat de la început înspre alte idealuri. Bunul meu cel mai de preț pe care l-am construit în timp este onoarea. Și atunci mă doare când tocmai onoarea îmi este pătată în mod atât de nedrept și de incorect”, a susținut Nicolae Robu.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de actuali și foști edili ai municipiului Timișoara, printre care și Nicolae Robu, pentru abuz în serviciu în legătură cu vânzarea ilegală de imobile naționalizate.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de DNA, în acest caz sunt urmăriți penal primarul Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, fostul viceprimar Traian Constantin Stoia, precum și Martin Staia — fost director în Primăria Timișoara. Toți sunt acuzați de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, iar la unii fapta este în formă continuată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

TikTok Lite ar putea fi suspendat în Europa, spun autoritățile de reglementare din UE

O caracteristică cheie a noii aplicații TikTok, TikTok Lite, ar putea fi suspendată în Uniunea Europeană dacă oficialii companiei nu aduc argumente cu privire...

Șeful serviciului israelian de informații militare a demisionat, ca efect al atacului Hamas din 7 octombrie

Șeful serviciului de informații militare din armata Israelului (IDF), Aharon Haliva, a demisionat, în contextul anchetei asupra atacului Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă