13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPrincipesa Margareta s-a întors în România

Principesa Margareta s-a întors în România

Custodele Coroanei, principesa Margareta, și principele Radu s-au întors în România și își vor relua activitățile în Capitală, de luni, conform unui comunicat postat pe site-ul Familiei Regale. 

De asemenea, principesa Elena va ajunge luni în Elveţia, pentru a fi alături de Regele Mihai I şi Regina Ana, părinţii săi. Principesa Maria s-a întors din Elveţia la sfârşitul acestei săptămânii. 

Citește și: Noi informaţii privind starea de sănătate a Regelui Mihai

”Alteţa Sa Regală Principesa Elena a României soseşte luni, 14 martie, în Elveţia, pentru a fi alături de Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana, părinţii săi. Principesa Maria s-a întors din Elveţia la sfârşitul săptămânii acesteia. Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu s-au întors la Bucureşti şi reiau luni, 14 martie, activităţile publice curente în Capitală şi în ţară”, se precizează în comunicat.

Casa Regală anunţa, la începutul lunii martie, că regele Mihai se află internat într-o clinică din Lausanne şi este într-o stare accentuată de slăbiciune fizică, primind tratament permanent. Potrivit Biroului de presă al regelui Mihai I, diagnosticele puse de echipa medicală sunt carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică. 

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale, suveranul afirmând, într-un mesaj făcut public la începutul lunii martie, că este sigur că fiica sa “Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa” de a-l reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile sale publice. 

“În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”, a transmis regele Mihai I. 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă