15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportProcesul primarului din Bacău, mutat la tribunalul local

Procesul primarului din Bacău, mutat la tribunalul local

Procesul în care primarul Bacăului, Romeo Stavarache, este judecat pentru fapte de corupţie, a fost strămutat de la Curtea de Apel Bacău la Tribunalul Bacău. Motivul strămutării este faptul că omul de afaceri Costel Căşuneanu, inculpat în acest dosar, a fost exclus din Barou, în urma condamnării într-un alt dosar, informează Mediafax.

Judecătorii au luat această decizie după ce Curtea de Apel Bacău s-a sesizat din oficiu că unul dintre inculpaţii din dosar, respectiv omul de afaceri Costel Căşuneanu, şi-a pierdut calitatea de avocat, după ce a fost exclus din Baroul Bacău în toamna anului trecut, în urma condamnării într-un alt dosar.

„Îmi este greu să spun dacă este vreun avantaj că dosarul a ajuns la Tribunalul Bacău. Însă, să nu uităm că toate deciziile favorabile pentru domnul Stavarache, de scoatere din arest preventiv şi din cel la domiciliu, au fost date de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care, acum, odată cu judecarea fondului la Tribunal, nu va mai fi instanţa ce va pronunţa hotărârea definitivă”, a declarat, vineri, avocatul primarului Romeo Stavarache, Doiniţa Boană.

În 25 iulie 2014, DNA a dispus trimiterea în judecată a primarului Bacăului, Romeo Stavarache, pentru cinci infracţiuni de luare de mită comise în perioada 2008 – 2011. Suma totală pe care ar fi primit-o edilul este de peste 2,3 milioane de lei.

În acelaşi dosar, sunt judecaţi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu, Liviu Vasile Cenuşă şi Liviu Goian, precum şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2008 – 2011, Romeo Stavarache a primit, direct sau prin intermediul celorlalţi inculpaţi, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani.

Procurorii anticorupţie mai spun că toate sumele de bani au fost primite de către Stavarache prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi asociaţii sportive, administrate de Liviu Goian, Liviu Vasile Cenuşă şi Constantin Apostol.

În acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale lui Stavarache: un teren compus din trei loturi şi patru corpuri de clădire, până la concurenţa sumei de 2.390.459 de lei.

Dosarul a fost trimis inițial spre judecare la Curtea de Apel Bacău.

Primarul Romeo Stavarache a fost arestat preventiv în 1 iulie 2014, măsura fiind menţinută până în 3 septembrie, când ICCJ a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. În 3 februarie, aceeași instanță a decis ca Stavarache să fie pus sub control judiciar.

Romeo Stavarache își va relua activitatea la Primărie, însă deocamdată se află în concediu de odihnă.

Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...
Ultima oră
Pe aceeași temă