15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Justiției vrea să-l AVANSEZE pe procurorul care a închis dosarul de...

Ministrul Justiției vrea să-l AVANSEZE pe procurorul care a închis dosarul de PLAGIAT al lui Ponta

Procurorul Cristian Lazăr, cel care a respins contestaţia la rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul de plagiat al lui Victor Ponta, este propus de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, pentru a fi avansat în funcție, informează Mediafax.

Dacă propunerea ministrului va fi acceptată, Cristian Lazăr va deveni procuror şef adjunct la Secția de urmărire penală și criminalistică a Parchetului ICCJ.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, ministrul Cazanciuc a făcut această propunere deoarece, din 17 iunie 2013, procurorul Cristian Lazăr ocupă cu delegație funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ”o bogată experiență profesională și managerială”.

“În conformitate cu prevederile legale în vigoare, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a transmis joi, 29 octombrie 2015, Consiliului Superior al Magistraturii solicitarea de emitere a avizului în vederea numirii domnului procuror Lazăr Aurel Cristian în funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, menționează Ministerul Justiției.

Potrivit articolului 54, alineatul 1, din Legea 303/2004, procurorul şef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Cristian Lazăr este magistratul care în 26 iunie 2013 a respins contestaţia la rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în dosarul de plagiat al premierului Victor Ponta.

Citește și: Pentru ce poate fi cercetat Gabriel Oprea

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Economia UE va suferi dacă va intra într-o „cursă a subvențiilor” cu SUA și China

Economia Uniunii Europene va fi afectată dacă va intra într-o ”cursă a subvențiilor” cu Statele Unite(SUA) și China, avertizează un oficial din cadrul Fondului...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă