14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportProcurorul general, Augustin Lazăr: E inflație de proiecte în Justiție, nu ştim...

Procurorul general, Augustin Lazăr: E inflație de proiecte în Justiție, nu ştim la care să ne referim

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a spus joi dimineață la sediul CSM că în Justiție se este "un fel de inflație de proiecte". În ceea ce privește conflictul de interese, el a spus că a fost adoptată această lege în 2006 „pentru că era nevoie”. În urma ședinței de la CSM, Augustin Lazăr a declarat că încă se așteaptă un proiect concret cu privire la legea salarizării.

UPDATE 12.00: "Este important să vedem un proiect care să fie definitiv. Se vehiculează mai multe supoziții. Noi am cerut un proiect care să fie examinat. Eu sper că va fi un proiect rațional, care că nu creeze probleme", a declarat Augustin Lazăr la Sediul CSM, în legătură cu proiectul legii pentru salarizarea unitară.


Augustin Lazăr nu a dorit să comenteze auditul extern anunțat de ministrul Justiției la Direcția Națională Anticorupție, Ministerul Public și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

„Neavând mai multe date ca dumneavoastră nu am ce să comentez”, a spus procurorul general al României.

Augustin Lazăr a vorbit și despre dezincriminarea parțială a conflictului de interese, parlamentarii putând să-și angajeze rudele.

„Infracţiunea de conflict de interese a fost incriminată în 2006 pentru că era nevoie de un asemenea text de lege. Urmărim cu foarte multă atenție propunerile care se fac, le analizăm și vom exprima un punct de vedere când va fi nevoie. Sunt multe propuneri, observ că e un fel de inflație de proiecte, nu știm la care să ne referim”, a declarat procurorul general.

În ceea ce privește propunerea lui Tudorel Toader de trece o lege fără prag la abuzul în serviciu, Augustin Lazăr a spus că vrea să vadă care este proiectul final apoi va expune un punct de vedere.

Procurorul general al României a mai spus că deşi sunt multe propuneri de modificare a legilor justiţiei, procurorii nu au niciun fel de temeri că ar putea să fie modificări similare celor din OUG 13 şi se ţin departe de evenimentele emoţionale.

„Noi nu avem niciun fel de temeri, procurorii îşi îndeplinesc misiunea conform rolului lor în societate, se ţin departe de evenimentele emoţionale care au loc, pentru că procurorii trebuie să rezolve la rece problemele juridice ale societăţii”, a declarat Lazăr.

De asemenea, procurorul general a precizat că ancheta privind Ordonanța de Urgență 13 este în curs.

Legat de plângerea pe care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov Aristotel Căncescu ar fi depus-o la Parchetul instanţei supreme împotriva şefului DNA Braşov, Augustin Lazăr a spus că instituţia pe care o conduce primeşte frecvent multe plângeri.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă