6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportŞefa DNA, Laura Codruţa Kovesi: CCR nu a dezincriminat infracţiunea de abuz...

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi: CCR nu a dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu. Vom face contestaţie în anulare, privind decizia Curţii de Apel Alba Iulia

Curtea Constituţională a României nu a dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu, iar hotărârea Curţii de Apel Albă Iulia, care a anulat o decizie de condamnare pentru abuz în serviciu deoarece acuzatul încălcase o Hotărâre de Guvern, şi nu o lege, reprezintă o decizie "izolată", pe care Direcţia Naţională Anticorupţie a decis să o atace cu contestaţie în anulare, a declarat procurorul-şef al instituţiei de forţă, Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea din sediul DIICOT, după o şedinţă de bilanţ, în prezenţa şefului statului.

"Acea soluţie de la Curtea de Apel Albă Iulia eu nu o pot comenta. Noi am analizat motivarea şi am decis, împreună cu colegii, să o atacăm cu contestaţie în anulare. Va pot spune că este o decizie izolată.

În cursul anului trecut, după apariţia deciziei CCR, sunt peste 70 de persoane condamnate pentru abuz în serviciu. CCR nu a dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu. Nu avem de a face cu o dezincriminare, este o soluţie izolată. Aşteptările noaste, nu doar de la Parlament, ci şi de la Guvern, sunt să nu adopte modificări legislative care pot stopa lupta anticorupţie", a precizat şefa DNA. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă