8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportPropunere PSD: Salariile baronilor locali, majorate cu 30%

Propunere PSD: Salariile baronilor locali, majorate cu 30%

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR au depus amendamente la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare potrivit cărora vor beneficia de majorarea indemnizaţiei cu 30% primarii, viceprimarii, preşedinţii, precum şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, a anunţat preşedintele Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor, Adrian Solomon.

„Temeiul este că este anormal ca în administraţia publică locală unii funcţionari să aibă de două ori mai mult decât viceprimarul, primarul sau chiar preşedintele consiliului judeţean, în condiţiile în care responsabilitatea şi administrativă şi politică şi judiciară se răsfrânge asupra aleşilor şi nu asupra funcţionarilor. Prin urmare, după aplicarea Ordonanţei 2 prin care se măreau salariile în administraţie cu 20%, s-a văzut, în urma aplicării, această problemă”, a precizat Solomon.

Potrivit lui Solomon, preşedintele, PSD Liviu Dragnea, a anunţat încă de la şedinţa Asociaţiei comunelor că această situaţie va fi îndreptată. ”Încă de săptămâna trecută s-au avansat discuţiile şi, împreună cu grupul ALDE şi UDMR, am depus şi astăzi am trimis către Guvern pentru impactul bugetar acest amendament, împreună cu încă două legate de Biblioteca Naţională”, a explicat Solomon.

El a adăugat că nu ştie care este impactul bugetar al acestor amendamente depuse la Comisia pentru muncă.

Solomon a precizat că au fost depuse şi amendamente referitoare la salariile personalului de la Biblioteca Naţională, dar şi la personalul TESA din teatre.

El a completat că şi personalul TESA din teatre va primi măriri, având în vedere că actorii şi personalul de sală au beneficiat deja de creşteri ale veniturilor.

Potrivit unui comunicat al liderului grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare exclude de la majorări aleşii locali. Amendamentul va reduce situaţiile în care unii funcţionari vor avea venituri salariale superioare primarului, viceprimarului, preşedinţilor, precum şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene deşi responsabilitatea acestora este net superioară, mai menţionează comunicatul.
 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă