10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPSD a intrat în zodia recuperărilor. Printre foștii demnitari numiți în posturi-cheie,...

PSD a intrat în zodia recuperărilor. Printre foștii demnitari numiți în posturi-cheie, se numără și Andrei Tinu, fiul regretatului jurnalist Dumitru Tinu

O serie de foști demnitari au fost numiți în posturi cheie, chiar dacă unii dintre ei sunt personaje controversate sau nu au pregătirea necesară pentru funcțiile obținute. 

Competiția pentru obținerea de posturi în eșalonul doi al Executivului sau în  instituții subordonate Guvernului este în plină desfășurare. O parte dintre politicienii care nu și-au găsit niciun loc, în trecut, pe listele partidelor, la alegerilea locale și parlamentare, încearcă din răsputeri, acum, să prindă posturi călduțe. În alte cazuri, vorbim de oameni repuși în funcție, după ce în trecut fuseseră eliminați pentru nereguli în activitatea lor.

* Andrei Tinu a fost numit  preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Andrei Tinu a fost vicepreședinte al instituției până în martie 2016 și a asigurat timp de patru luni și președinția interimară a Autorității. El a fost eliberat din funcție pe 10 martie anul trecut de premierul de atunci, Dacian Cioloș, după ce Corpul de Control al ministrului Justiţiei a găsit mai multe nereguli în activitatea sa. Potrivit inspectorilor din Corpul de Control, vicepreşedintele ANC a delegat, fără motivare, dreptul de semnătură pentru şi în numele vicepreşedintelui, pe perioade nedeterminate, unor şefi de serviciu/şef de birou/directori, deși nu avea acest drept. Corpul de Control a constatat întârzieri foarte mari în soluţionarea -cererilor de cetăţenie în majoritatea dosarelor examinate.

* Florinel Dumitrescu a fost numit prefect de Teleorman de premierul Sorin Grindeanu. Acesta și-a început cariera în calitate de comandant al Corpului Gardienilor Publici Teleorman și a fost agent în cadrul Poliției Comunitare Alexandria. În 2007, la 40 de ani, a absolvit Facultatea de Drept a Universității Ecologice București. În 2008 a fost promovat în funcţia de consilier juridic la Poliţia Locală, devenind apoi consilier juridic în cadrul Primăriei Alexandria. În 2012, a fost ales senator din partea PP-DD, iar în 2012 a trecut la PSD. După expirarea mandatului, Florinel Dumitrescu a revenit la Primăria Alexandria. De la începutul anului 2017 a devenit șef al Poliţiei Locale Alexandria.

* Vicențiu Irimie, fost deputat, a fost numit secretar de stat în Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social. Vicenţiu Irimie (49 de ani) a absolvit în anul 2009 Facultatea de Management a Universităţii Spiru Haret din Braşov, după ce înainte de 1989 terminase doar un liceu industrial. Și-a început cariera politică în PSD, însă în 2012 a fost ales deputat din partea PDL. În 2013, a trecut la PC, partid care a fuzionat cu PLR, rezultând o nouă formațiune politică – ALDE. Anul trecut, Irimie a candidat, fără succes, la Primăria Turda. La alegerile pentru Camera -Deputaților, Irimie a cerut locul 1 în Cluj pe listele -ALDE, dar liderii partidului au preferat-o pe Steluța Cătăniciu. Supărat, Irimie a refuzat locul 2, ceea ce îl va împiedica să devină deputat, dacă mandatul lui Cătăniciu va fi invalidat, aceasta fiind declarată incompatibilă.

* Florin Daniel Geantă, fost deputat, a fost numit preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului. Geantă are la activ două mandate de parlamentar, în 2008 și 2012, ambele obținute din partea PDL. Ulterior, cu PDL în picaj, Geantă s-a reorientat către alte partide. După un stagiu la PP-DD, a trecut la UNPR (2015-2016). După prăbușirea politică a lui Gabriel Oprea, Geantă s-a înscris în PSD. La alegerile parlamentare din 2016, el a reușit să se strecoare pe listele PSD din București, însă doar pe locul 13 ,și nu a intrat în Legislativ, social-democrații obținând doar 12 locuri.

* Petru Andea, fost deputat PSD, a fost numit într-un post de secretar de stat în Ministerul Educației Naționale. Înainte de 1989, el a fost un cunoscut lider al organizațiilor studenților comuniști.  În perioada 1975-1983 a fost președinte al Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România (UASCR) pe Centrul Universitar Timișoara (CUT). Între anii 1983 și 1987 a fost secretar al Comitetului de partid pe CUT, iar din 1987 până în septembrie 1989 a îndeplinit aceeași funcție pe Politehnică. În 1995 s-a înscris în Partidul Socialist, care a fuzio-nat în 2000 cu PSDR, iar în 2001 cu PDSR, formând PSD. Au urmat trei mandate de -deputat din partea PSD (2000-2004, 2004-2008, 2012-2016).    

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă