9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportPSD Argeş menţine colaborarea cu PNL la CJ Argeş şi CL Piteşti

PSD Argeş menţine colaborarea cu PNL la CJ Argeş şi CL Piteşti

PSD Argeş menţine colaborarea cu PNL la Consiliului Judeţean Argeş şi a Consiliului Local Piteşti, o decizie de rupere a protocolului USL urmând a fi luată doar dacă conducerea centrală a partidului va dispune acest lucru, conform Mediafax.

Protocolul USL la Argeş a funcţionat fără probleme, astfel încât, la nivel local, PSD nu doreşte ruperea înţelegerii cu PNL în ceea ce priveşte colaborarea în administraţiile locale, a declarat preşedintele interimar al PSD Argeş, Tudor Pendiuc.

“Noi, în Argeş, ne-am înţeles foarte bine. Protocolul semnat la nivel de USL a funcţionat bine, nu a fost niciun fel de problemă. Nu am luat nicio hotărâre în sensul desfiinţării acestui protocol şi dacă nu se hotărăşte în alt fel la nivel naţional, atunci noi mergem aşa. Noi nu am schimbat nimic, avem aceeaşi colaborare ca şi până acum”, a declarat Tudor Pendiuc.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD Diaspora, deputatul de Argeş Cătălin Rădulescu, spune că se aşteaptă ca PSD şi PNL să colaboreze în continuare la nivel local, având în vedere “buna colaborare” de până acum.

“Eu mă aştept, datorită bunei colaborări cu colegii noştri din PNL şi relaţiilor de prietenie pe care le-am legat între noi, să existe în continuare, cel puţin în judeţul Argeş, o colaborare bună între PSD şi PNL, în toate structurile, inclusiv în Consiliul Judeţean Prahova”, a afirmat deputatul Cătălin Rădulescu.

La rândul său, preşedintele PNL Argeş, senatorul Ion Popa, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în opinia sa, majorităţile USL ar trebui păstrate, pentru că oamenii au votat USL şi este greu de cuantificat ce partid şi ce procent a primit din voturile pentru listele de consilieri locali şi judeţeni.

“Preşedintele Consiliului Judeţean a fost candidat USL primarul municipiului reşedinţă de judeţ a fost candidat USL, listele de consilieri au fost liste ale USL. E foarte greu de stabilit acum cine ce procent a avut şi prin urmare eu cred că lucrurile ar trebui să rămână aşa, pentru buna funcţionare a Consiliilor Locale din Argeş. Acum, speranţele mele că lucrurile vor rămâne aşa sunt destul de mici”, a spus preşedintele PNL Argeş.

Acesta a explicat că membrii PSD sunt “foarte disciplinaţi” şi că, dacă vor primi un “semnal” privind refacerea majorităţilor din consiliile locale cu alte partide, colaborarea dintre formaţiunile care au compus iniţial USL va înceta.

La nivelul judeţului Argeş există majoritate USL atât în Consiliul Judeţean, cât şi în Consiliul Local Piteşti.

Consiliul Judeţean Argeş, rămas fără vicepreşedinte după ce prefectul a semnat un ordin privind încetarea mandatului lui Constantin Nicolescu pe motiv de conflict de interese, este condus de un vicepreşedinte de la PSD şi unul de la PNL.

În administraţia locală din Piteşti primarul Tudor Pendiuc (PSD) este secondat de doi viceprimari tot de la PSD, iar majoritatea în Consiliul Local este formată de PSD împreună cu consilierii liberali.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă