10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportRădăuți, orașul nimănui

Rădăuți, orașul nimănui

Municipiul Rădăuți nu mai are conducere, după ce primarul, Aurel Olărean, a fost arestat preventiv și Consiliul Local, dizolvat de Curtea de Apel Suceava, informează Mediafax

Consiliul Local Rădăuţi a fost dizolvat după ce Curtea de Apel Suceava a menţinut, marţi, decizia Tribunalului Suceava, care a admis, în octombrie 2014, cererea Prefecturii Suceava de dizolvare de drept a CL Rădăuţi, a precizat purtătoarea de cuvânt a Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu Dumitrescu. 

Tribunalul Suceava a decis, în 9 octombrie 2014, dizolvarea de drept a Consiliului Local Rădăuţi şi a admis astfel cererea formulată de Prefectura Suceava de dizolvare a Consiliului Local Rădăuţi, care nu s-a întrunit două luni consecutiv în şedinţă, deşi a fost convocat conform prevederilor legale.

Citește și: ANI: Primarul comunei Bratca, conflict de interese

În aceste condiţii, municipiul Rădăuţi a rămas fără conducere, primarul municipiului, Aurel Olărean ales pe lista PDL, dar care şi-a anunţat independenţa politică în baza OUG 55/2014, fiind suspendat din funcţie după ce a fost arestat în 19 septembrie 2014 şi este judecat pentru fapte de corupţie. 

Pe perioada cât primarul a fost suspendat, viceprimarul municipiului a fost mandatat cu atribuţiile de primar.

Astfel, până săptămâna trecută, viceprimar cu atribuţii de primar a fost Tiberiu Maerean (PSD), dar care a fost înlocuit de majoritatea PSD din CL Rădăuţi cu Traian Andronachi, membru PSD.

În condiţiile în care Consiliul Local a fost dizolvat, consilierii şi-au pierdut funcţiile, iar pe cale de consecinţă şi viceprimarul cu atribuţii de primar şi-a pierdut această calitate.

Secretarul Consiliului Local Rădăuţi, Adrian Valentin Onciul, este la rândul său interimar în funcţie, iar mandatul său care trebuia să înceteze în luna aprilie a fost prelungit cu şase luni.

Citește și: UPDATE. VIDEO. Primarul din Rădăuți, arestat

Onciul a declarat că, potrivit legislaţiei administraţiei publice locale, până la constituirea noului consiliu local, primarul sau, în absenţa acestuia, secretarul unităţii administrativ-teritoriale va rezolva problemele curente ale localităţii potrivit competenţelor şi atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii.

El a explicat că, în aceste condiţii în care primarul este suspendat, el se va ocupa de gestionarea problemelor curente, respectiv de plata salariilor şi a utilităţilor.

“Mă pot ocupa de plata salariilor şi utilităţilor, fără dezvoltare şi fără alte competenţe. Suntem singurii. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva“, a spus Onciul.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă