7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportRadu Carp, membru în Consiliul de Administrație al TVR, cere Comisiei...

Radu Carp, membru în Consiliul de Administrație al TVR, cere Comisiei de Etică să investigheze decizia de amânare a interviului cu Cioloș

Radu Carp, membru în Consiliul de administrație al TVR, din partea PNL, i-a adresat duminică o scrisoare deschisă președintelui – director general al TVR, Irina Radu, în care solicită oficial “ca toate circumstanțele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa prim-ministrul să fie lămurite de Comisia de Etică a televiziunii publice”, informează Agerpres.

“În calitate de membru al Consiliului de Administrație al TVR, solicit oficial ca toate circumstanțele care au dus la nedifuzarea unei emisiuni la care participa prim-ministrul (în condițiile în care TVR are ca menire asigurarea dreptului la informație, inclusiv a mesajelor înalților demnitari pe probleme de politici publice) să fie lămurite de Comisia de Etică a TVR pentru a identifica persoanele care se fac vinovate de acest grav incident”, se arată în scrisoarea remisă duminică.

Radu Carp susține că motivarea de către conducerea SRTv a amânării interviului acordat de premierul Dacian Cioloș în emisiunea ‘Viața Satului’ “este total falsă”.

“În realitate, domnul Cioloș nu candidează la alegerile parlamentare, imaginea sa fiind folosită de anumite partide care sprijină actuala guvernare și doresc ca mandatul acestuia de prim — ministru să continue și ulterior acestor alegeri. Decizia TVR este cu atât mai surprinzătoare, cu cât acest interviu a fost realizat, dar nu și difuzat. TVR, înainte de momentul realizării interviului, de ce nu a oferit aceeași motivație ca și cea oferită astăzi, pe canale neoficiale? Ce anume s-a întâmplat între realizarea interviului și momentul la care ar fi trebuit difuzat? Vă adresez oficial întrebarea dacă ați știut sau ați luat parte la luarea deciziei de a nu difuza acest interviu”, mai afirmă Carp.

Acesta reamintește că, în 2014, realizatorii emisiunii ‘Viața Satului’ l-au invitat pe premierul de atunci, Victor Ponta, ” în contextul în care acesta era candidat la alegerile prezidențiale”.

“În 2014, un premier candidat participă la o emisiune la care în 2016 i se interzice unui alt premier care nu este candidat să participe. Există vreo logică editorială care să explice cele două decizii?”, precizează Radu Carp.

În context acesta solicită și “urgentarea procedurii de evaluare a managerilor”, susținând că această procedură este blocată de mai bine de un an de când Irina Radu se află la conducerea TVR.

“Consider că o evaluare obiectivă a managerilor ar fi dus la eliminarea posibilităților de luare a unor decizii arbitrare, precum cea care a dus la nedifuzarea unui interviu cu prim-ministrul, în această calitate și în cea de fost comisar european pentru agricultură a cărui expertiză în acest domeniu nu poate fi contestată”, conchide Radu Carp.

Televiziunea Publică a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloș emisiunii “Viața Satului”, ținând cont că este perioadă de campanie electorală.

Premierul Dacian Cioloș a onorat “cu bună credință” o invitație adresată de TVR în calitatea sa de prim-ministru, înregistrând încă de miercuri un interviu în cadrul emisiunii ‘Viața Satului’, iar comunicarea dinspre TVR privind amânarea difuzării acestui interviu a fost făcută sâmbătă seară, au declarat surse oficiale.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă