12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportRadu Mazăre: Salariul de primar este un caraghioslâc

Radu Mazăre: Salariul de primar este un caraghioslâc

Primarul Constanţei este de acord cu majorarea salariilior primarilor, motivând că aceştia primesc în prezent salarii prea mici pentru responsabilitatea pe care o au.

”Dacă stau şi fac o comparaţie cu cât câştigă, spre exemplu, directorii de companii, de societăţi, de regii, salariul primarului este ridicol. Eu am vreo 4.000 de lei, adică o mie de euro. Ca să conduci o comunitate de 300 şi ceva de mii de oameni cu un salariu de 1000 de euro, haideţi să fim serioşi este disproporţionat. Sigur, înţeleg că mărirea nu este foarte mare din punctul meu de vedere este binevenită mai ales pentru amărâţii cărora le-o dau, le dau salariu”, a spus Radu Mazăre.

Acesta a precizat că el îşi donează salariul de primar. ”Să conduci un oraş cum e Constanţa cu o mie de euro, e caraghioslâc. Dar aşa considerăm şi poate e un subiect foarte sensibil, dar nu este normal să ai un salariu mai mic decât orice comisar de poliţie sau orice alt angajat al statului. Că dacă stăm să ne măsurăm în salarii un comisar de poliţie are mai mult decât are primarul”, a mai spus acesta.

În opinia sa, un şef de serviciu din administraţia locală ar trebui să câştige circa 3.000 de euro, ca în Brazilia. ”Sunt oameni care  nu au venit în administraţie din business şi trăiesc din acest salariu. E valabil oriunde. Şi un simplu procuror are un salariu mai mare ca primarul, nu e normal”, a conchis primarul.

Reamintim că senatorii au adoptat, joi, iniţiativa legislativă care prevede majorarea indemnizaţiilor primarilor, viceprimarilor, a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene. Propunerea legislativă a fost adoptată, la propunerea liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, prin vot electronic secret. Propunerea liderului grupului parlamentar al PNL ca votul să fie secret a fost adoptată de plen cu 81 de voturi “pentru”, 27 de voturi “împotrivă” şi o abţinere.

“Este corect să propun un vot secret. În privinţa votului grupului liberal, va fi la liber, câtă vreme este vot secret. Eu însumi nu ştiu cum voi vota. Voi reflecta asupra acestui lucru, pentru că văd aici nişte sume care, în opinia mea, nu sunt chiar în regulă. Nu este vorba de a avea o paralelă între salariul unui viceprimar sau unui primar de comună şi al unui director, ci al unui profesor debutant care are 800 de lei şi al unui primar care are 5.000 de lei”, a afirmat Haşotti la dezbaterile în plen.

Cele mai citite

Linia STB 311 va avea traseul prelungit

Începând de mâine, linia 311 va funcționa pe un traseu prelungit până la Sala Palatului, anunță Societatea de Transport București (STB). “În vederea optimizării serviciului...

Când ar putea veni ordonanța pentru Start-up Nation 2024

Ordonanța privind programul Start-up Nation 2024 este așteptată să fie aprobată de către Guvern după Sărbătorile de Paște. Se preconizează că din trimestrul trei...

Incendiul din sectorul 1: Dan Podaru spune că primarul avea datoria de a fi la fața locului. Ce a transmis Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand avea datoria de a fi pe teren, la incendiul de noaptea trecută din sectorul 1, susține Dan Podaru, candidatul PER pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă