7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportRamona Mănescu (PNL) spune că a primit ameninţări pe perioada mandatului de...

Ramona Mănescu (PNL) spune că a primit ameninţări pe perioada mandatului de ministru al Transporturilor

Ramona Mănescu (PNL) afirmă că “presiunile sunt o realitate” la Ministerul Transporturilor şi că s-a confruntat pe perioada mandatului de ministru cu ameninţări şi încercări de intimidare, fără să ofere însă detalii despre persoanele în cauză, informează Mediafax.

Citeşte şi: UPDATE. VIDEO. Tăriceanu şi-a dat demisia din PNL. Tăriceanu, despre întoarcerea în USL: Dragă Crin, dacă nu îţi asumi această resposabilitate, o voi face eu

“Pe durata mandatului meu s-a aplicat legea, iar atunci când am constatat încălcarea acesteia au fost destituiţi funcţionari, aşa cum bine ştiţi, sau consilii de administraţie, indiferent de presiunile care s-au făcut. După cum aţi observat şi din ancheta în curs de desfăşurare la CFR Marfă, presiunile sunt o realitate la Ministerul Transporturilor şi sunt exercitate în principal de acele grupuri care au deranjate de acţiunile mele. Sper ca aceste grupuri să nu se folosească de acest prilej pentru a-şi recupera poziţiile. (…) Indiferent de presiunile şi ameninţările pe care le-am primit, şi nu au fost puţine, indiferent de modul în care s-a încercat intimidarea mea, vă spun că nu mi-a fost teamă să continui schimbările şi sper ca acet lucru să se întâmple în continuare cu cel care va veni după mine”, a spus Mănescu.

Citeşte şi: UPDATE. Lista miniştrilor interimari

Ministerul Transporturilor a dispus controale la CFR SA, Tarom, CFR Marfă, CFR Călători şi Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF, perioada analizată fiind ianuarie 2012 – septembrie 2013.

Ea a susţinut miercuri o declaraţie de presă, de 15 minute, în care a făcut un bilanţ al mandatului de şase luni la conducerea Ministerului Transporturilor, la finalul căreia jurnaliştii nu au putut însă adresa întrebări.

Mănescu a trecut în revistă principalele proiecte în care s-a implicat şi a cerut ca noul ministru să le finalizeze.

Ea a mulţumit premierului pentru sprijinul acordat în guvern, precum şi colegilor din Cabinet, instituţiilor statului şi funcţionarilor din minister cu care a avut o colaborare foarte bună.

Primele proiecte menţionate de Mănescu au fost procesul de privatizare al CFR Marfă, aflat în prezent la stadiul finalizării noului caiet de sarcini, Master Planul de Transport aflat de asemenea într-o fază finală şi implementarea Strategiei Dunării şi conectarea Portului Constanţa cu cel din Rotterdam.

Mănescu a amintit deciziile de schimbare a consiliilor de administraţie de la Tarom şi CFR şi obiectivele cerute noilor manageri privaţi şi a precizat că a cerut crearea unei unităţi în cadrul ministerului care să supravegheze managementul companiilor din subordinea instituţiei, aceasta fiind programată să funcţioneze de la începutul lunii martie.

Referitor la parteneriatul cu China, proiectele de investiţii agreate în acest moment sunt construcţia unei linii de mare viteză, inelul feroviar al Capitalei şi două terminale în Portul Constanţa, a arătat fostul ministru.

Mănescu a afirmat că în perioada mandatului ei absorbţia fondurilor europene prin programul derulat de Transporturi s-a dublat de la 16% la 32,2%, la finele anului 2013, când suma atrasă se ridica la 915 milioane euro. Pentru 2014, ţinta stabilită este de 1,35 miliarde euro.

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă