13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportRaport favorabil în Comisia juridică din Senat pentru încetarea mandatului de senator...

Raport favorabil în Comisia juridică din Senat pentru încetarea mandatului de senator al lui Akos Mora

Raport favorabil în Comisia juridică din Senat pentru încetarea mandatului senatorului PNL Akos Mora, solicitată în nenumărate rânduri de Agenția Națională de Integritate, după ce instanța a decis că acesta s-a aflat într-o situație de incompatibilitate, informează Mediafax.

Decizia Comisiei juridice vine după ce președintele ANI, Horia Georgescu, a solicitat Senatului procesul-verbal al ședinței Comisiei juridice din 23 septembrie în care s-a discutat cazul Mora și datele de identificare ale senatorilor participanți la acea reuniune, amintind că neaplicarea sancțiunii disciplinare atrage sancțiunea contravențională sau penală.

Solicitarea președintelui ANI a fost discutată luni în Biroul Permanent al Senatului, iar președintele acestui for legislativ, Călin Popescu Tăriceanu urma să răspundă în scris. În scrisoarea adresată de Georgescu președintelui Senatului acesta menționează că, în vederea punerii în aplicare a sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție privindu-l pe Daniel Akos Mora, Curtea Constituțională a constatat că prevederile art. 25 din Legea 176/2010 sunt constituționale iar sintagma «aceeași funcție» se referă la toate funcțiile eligibile prevăzute de articolul 1 din acceași lege”.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut, la începutul lunii septembrie, pentru a treia oară, Senatului şi Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a senatorului Daniel Akos Mora şi a deputatului Ştefan Stoica, după ce instanţa supremă a decis definitiv că aceştia au fost în incompatibilitate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, în 24 septembrie, că Daniel Akos Mora (PNL) a fost în incompatibilitate. Mora, fost consilier judeţean în cadrul CJ Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât SC Moragroind SRL, societate în cadrul căreia acesta deţinea funcţia de director şi calitatea de asociat, a încheiat contracte de execuţie a unor lucrări în valoare totală de 15.689.344 de lei, cu unităţi aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Mureş şi cu alte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Mureş, potrivit ANI.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă