18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportRATB: Câte autobuze, troleibuze și tramvaie sunt funcționale, din numărul total al...

RATB: Câte autobuze, troleibuze și tramvaie sunt funcționale, din numărul total al mijloacelor de transport în comun

Angajaţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti au protestat, vineri, din cauza problemelor cu care se confruntă instituția. În aceste condiții, reprezentanții RATB au transmis situaţia parcului se datorează ultimilor trei ani de criză economico-financiară  și a transmis că fac „permanent” eforturi pentru rezolvarea nemulțumirilor angajaților. 

Președintele Federației Sindicatelor 2014, Ion Usturoi, a declarat, pentru Mediafax, că angajații sunt, printre altele, nemulțumiți de programul de lucru și de salarii.

RATB a transmis, într-un comunicat remis redacției, că principalul obiecitiv al instituției este asigurarea siguranței circulației, subliniind că toate  mijloacele de transport respectă acest obiectiv. Mai mult, instituția a făcut un bilanț al mijloacelor de comun care se află, în prezent, în trafic, din totalul lor, precizând că „situaţia actuală a parcului de vehicule se datorează ultimilor trei ani de criză economico-financiară care au afectat bugetul instituției şi au îngreunat menţinerea în exploatare a vehiculelor”. 

În ceea ce privește condițiile de muncă şi de necesarul de piese de schimb, RATB a transms că s-au inițiat o serie de măsuri. Astfel, pentru piesele de schimb, instituția a demarat proceduri „în vederea asigurării necesarului posibil cu alocările financiare actuale”.

În prezent, sunt utilizate 690 de autobuze din totalul celor 1000 disponibile. Dintre acestea, 214 au defecțiuni tehnice sau tamponări, rezultate din accidentele care s-au petrecut în trafic, astfel că se află „în diverse stadii de reparații. Totodată, Regia a mai precizat că din totalul existent, 500 de autobuze sunt încadrate în norma de poluare Euro 3. 400 de autobuze au grad de uzură de 10 ani, iar 100 au un grad de uzură de nouă ani, cu o medie de utlizare de 450.644 km.

Celelalte 500 de autobuze au norma de poluare Euro 4, astfel: 20 de autobuze au grade de uzură de npuă ani, 330 –  opt ani şi 150 – șapte ani, cu o medie de utilizare de 371.151 km.

RATB atrage atenția că multe dintre mijloacele de transport în comun au ieșit din perioada de garanție, astfel că au crescut „foarte mult” costurile de întreținrere.

În ceea ce privește tramvaiele, din totalul de 475 de tramvaie, doar 256 sunt puse în circulație, iar 219 sunt nefuncționale. Mai mult, 297 au gradul de uzură de peste 100%, 82 au un grad de uzură între 75-100%, 54 – un grad de uzură între 50-75%, 32 între 25-50% şi numai 10 tramvaie sunt aproape noi, având un grad de uzură între 0 şi 25%) 

Tramvaiele sunt scoase de pe traseu în perioada verificărilor reviziilor și controalelor, care au loc la: 1.250 km, 3.000/ 5.000 km, 12.000/ 20.000km şi 60.000 km, au mai declarat oficialii RATB.

În ceea ce privește troleibuzele, din 297, doar 172 sunt funcționale. Din totalul troleibuzelor, 265 au un grad de uzură de peste 100%, adică peste 89%, celelalte 32 de troleibuze având un grad de uzură între 75-100%.

În aceste condiții, conducerea RATN a mai spus că plănuiește să „readucă parcul circulant la un nivel normal”, anul acesta.

Cele mai citite

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă