14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportReacția Guvernului Cioloș, privind cazul lui Petre Tobă: Vom vedea verdictul și...

Reacția Guvernului Cioloș, privind cazul lui Petre Tobă: Vom vedea verdictul și vom avea și soluția

Decizia în cazul ministrului de Interne, Petre Tobă, se va lua în consecință, în cazul în care se va dovedi că a plagiat, întrucât unul dintre obiectivele Guvernului Cioloș este acela al integrității, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, citat de Hotnews.

Dan Suciu a subliniat că ”obiectivul de integritate este fundamental”, astfel că atât premierul, cât și ceilalți miniștri țin foarte mult la respectarea lui. 

”Dacă va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluție. Vom vedea verdictul și vom avea și soluția”, a declarat Suciu.

Cu toate acestea, el a refuzat să precizeze care va fi soluția, în cazul în care se va dovedi că ministrul de Interne a plagiat.

În lucrarea tezei de doctorat a ministrului Tobă, 250 de pagini din cele 390 sunt copiate din alte lucrări, scrie site-ul PressOne într-o investigație. Astfel, în teza prin care chestorul Petre Toba a devenit doctor în Științe Militare și Informații apar pasaje copiate din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fara utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.

Ministrul Petre Tobă a declarat, ca răspuns site-ului PressOne, că teza de doctorat a fost scrisă cu ”bună-credință”.

“Ce pot sa va garantez este ca am lucrat la teza de doctorat cu buna-credinta, ca am facut o lucrare aplicata si ca am avut sansa sa pun in practica ceea ce am studiat acolo in cel de-al doilea mandat de inspector general al Politiei Romane”, a spus ministrul.

Toba a urmat cursurile doctorale la Universitatea Nationala de Aparare “Carol I”, iar titlul tezei este “Politia Romana – forta de stabilitate si securitate. Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale”. Coordonator de doctorat i-a fost chestorul general de Politie (r) Anghel Andreescu.

Introducerea incepe identic cu teza de doctorat a comisarului de politie Ionel Tucmuruz, care a avut acelasi coordonator de doctorat, pe chestorul general Anghel Andreescu. Atat in teza lui Toba, cat si in cea a lui Tucmuruz apar autori precum Ionel Nicu Sava, Barry Buzan, Janowitz Morris, Luciana Alexandra Ghica sau Marian Zulean care sunt indicati la subsol prin “op.cit.”, adica opera citata anterior. Insa niciunul dintre acestia nu este mentionat in lucrarile lui Toba si a lui Tucmuruz anterior citarii sale prin “op.cit.”, potrivit investigatiei jurnalistice.

O eroare grosolana de citare apare in teza lui Petre Toba in privinta a doi autori bine-cunoscuti, Joseph Stiglitz si Barry Buzan, care sunt inclusi la litera A a bibliografiei finale, inaintea numelor lor fiind trecuta particula Apud, care in regulile academice de citare inseamna “dupa” sau “dupa cum apare la”. Ceea ce indica faptul ca autorul tezei a crezut ca Apud ar fi numele de familie al celor doi autori: Apud Stiglitz Joseph si Apud Barry Buzan.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă