13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportReacția lui Sorin Grindeanu, după ce a fost propus ca premier de...

Reacția lui Sorin Grindeanu, după ce a fost propus ca premier de PSD: Nu voi face mișcări în Guvern și mișcări politice fără colegii mei

Noua propunere a PSD pentru funcția de premier, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri după-amiază, în conferința de presă de la sediul PSD, că nu intenționează să facă mișcări politice în Guvern fără acordul colegilor de partid.

„Eu nu voi face mișcări în Guvern și mișcări politice fără colegii mei. Ei trebuie să decidă, împreună trebuie să decidem mutările pe care le facem. (…) Este o relație de subordonare, domnul Dragnea este președintele PSD, e simplu”, a precizat Sorin Grindeanu.

Totodată, el le-a mulțumit social-democraților pentru votul din Comitetul Executiv Național al PSD, susținând că propunerea sa este „o mare responsabilitate”.

„Mulțumesc colegilor mei pentru votul de azi din CExN. E o mare responsabilitate și simt în spate această responsabilitate, nu doar a votului pe care l-am primit azi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să îl punem în practică. Am avut o rugăminte în fața colegilor din CExN, dar în primul rând o rugăminte față de președintele partidului, față de domnul Liviu Dragnea, de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa, cel care a făcut acest program de guvernare, pentru a ajuta la implementarea acestuia. E și un lucru simplu, pentru că e un program foarte clar, pe etape, dar totodată e și complicat, fiind un program complex, care se referă la aproape toate aspectele vieții noastre”, a mai spus el.

După ce, anterior, a anunțat că nu dorește să ocupe un loc în Guvern, Sorin Grindeanu a motivat decizia sa precizând că: „Declarația mea a fost că nu îmi doresc să intru în Guvern la acel moment. Dar eu înțeleg momentul și sunt de 20 de ani membru PSD. Tot timpul trebuie să simți și responsabilitatea oamenilor care cred în tine”.

În 22 decembrie, Grindeanu preciza, pe Facebook, că nu dorește un post în Guvern, întrucât dorește să își ducă mandatul la final.

„Speculațiile legate de o posibilă numire a mea ca ministru în viitorul Guvern nu au corespondent în realitate. Am spus-o în nenumărate rânduri, am repetat-o astăzi în cadrul unei conferințe de presă: am fost ales de timișeni pentru a fi președinte al Consiliului Județean și îmi voi duce mandatul la final”, preciza noua propunere de premier a PSD.

Totodată, în 20 decembrie Grindeanu a fost întrebat în plenul CJ Timiș dacă va fi prim-ministrul României. În acest context, el a răspuns:

„Eu v-am învăţat lucrul ăsta şi mă ţin de el, chiar dacă apreciez tenacitatea dumneavoastră, şi anume: cât o să fiu în această funcţie, aici facem administraţia judeţului Timiş şi o să răspund la întrebări legate de administraţia judeţeană. Chestiunea cred că a fost mai mult o glumă de sfârşit de an a domnului Lelescu. Eu îmi văd de treabă aici şi nu amestec lucrurile. Tocmai fiindcă este o chestiune politică, nu dau răspuns la întrebări politice. Dacă aveţi întrebări legate de administraţia judeţeană, vă răspund cu drag”, a spus Sorin Grindeanu.


Citește și biografia lui Grindeanu:  El ar fi absolvit un curs la Academia Națională de Informații a SRIâ

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri seara, că președintele Consiliului Județean Timiș și fostul deputat în legislatura 2012-2016 Sorin Grindeanu este noua propunere PSD pentru funcția de premier, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat prima propunere de premier, Sevil Shhaideh.


Citește și: LIVE TEXT. PSD a anunțat numele noii propuneri de prim-ministru, după ce Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh: Propunerea noastră este Sorin Grindeanu. Din câte știu eu, nu este agent Hezbollah, nici Hamas

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă