13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportReacţia MAE cu privire la oficialii români care au primit interdicție de...

Reacţia MAE cu privire la oficialii români care au primit interdicție de a intra în SUA

Ministerul de Externe a declarat, miercuri, că nu a fost informat în legătură cu interdicţia aplicată unor cetăţeni români de a intra în SUA. Mai mult, MAE a transmis că refuzurile de acordare a vizei de intrare în Statele Unite se comunică doar persoanelor vizate.

„Ministerul Afacerilor Externe nu a fost informat în legătură cu interdicţia aplicată unor cetăţeni români de a intra în SUA. În baza procedurilor specifice consulare şi a legislaţiei privind protecţia datelor personale, eventualele refuzuri de acordare a vizei de intrare în SUA se comunică direct de Ambasada SUA doar persoanelor/cetăţenilor români vizaţi, dacă există astfel de situaţii”, se arată în răspunsul MAE.  

Ambasada SUA din România a confirmat, miercuri, că mai mulţi oficiali români, acuzaţi de fapte de corupţie, au interdicţie de a intra în Statele Unite. Totuşi, oficialii nu au vrut să divulge numele persoanelor vizate.

Citeşte şi: Mai mulţi oficiali români au primit interdicție de a intra în SUA

“Înregistrările de viză sunt confidențiale în temeiul legislației SUA. Nu oferim detalii despre cazuri individuale de viză. Departamentul a descoperit că unii români nu sunt eligibili pentru o viză ca urmare a condamnărilor pentru infracţiuni, inclusiv implicarea sau obţinerea de beneficii din acte de corupţie”, se arată în comunicatul remis de Ambasada SUA din România.

Mai mulţi oficiali guvernamentali români şi bulgari au primit interdicţie de călătorie în Statele Unite ale Americii, din cauza corupţiei, dar pe un temei diferit decât funcţionarii maghiari. Anunţul a fost făcut de un un oficial american, într-o audiere din cadrul comisiei de afaceri externe a Camerei Reprezentanților.

Citeşte şi: Ce spune Ponta despre oficiali români care au primit interdicție de a intra în SUA

Oficialul american Hoyt Brian Yee a fost întrebat dacă aplică un standard diferit Ungariei în comparaţie cu România şi Bulgaria, dar a negat acuzaţiile. 

“Nu există un dublu standard. Aplicăm aceleaşi standarde pentru toate ţările”, a spus Yee.

Hoyt Brian Yee nu a vrut să dezvăluie numele oficialilor români şi bulgari care au fost interzişi în SUA.

Totuşi, amintim că, printre oficialii care au primit până acum interdicţie de călătorie în SUA se numără şefa Fiscului din Ungaria, Ildiko Vida şi fostul premier Adrian Năstase, căruia i-a fost retrasă viza cu trei luni înainte de condamnarea din România.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă