24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSportReacția MAE, după ce Republica Moldova a rămas fără Guvern

Reacția MAE, după ce Republica Moldova a rămas fără Guvern

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a transmis că a luat notă de votul exprimat joi în Parlamentul Republicii Moldova, privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Astfel, MAE a subliniat că acum, prioritatea tututor forțelor politice responsabile trebuie să fie stabilitatea țării, potrivit unui comunicat al instituției. 

De asemenea, MAE a declarat că Republica Moldova trebuie să respecte mandatul pro-european, cu care a fost încredințat de cetățeni la alegerile legislative din noiembrie 2014, și care a fost reconfirmat la alegerile locale din iunie 2015.

Citește și: Republica Moldova: Guvernul Streleț a fost DEMIS. Ce urmează

Astfel, MAE a arătat că așteaptă formarea cât mai rapidă a unui nou Guvern ”capabil să pună în aplicare, în mod coerent și consecvent, un program construit pe asigurarea stabilității Republicii Moldova, remedierea dificultăților socio-economice curente și avansarea pe traseul european”. 

Ministerul a precizat că stabilitatea și continuitatea sunt condiții esențiale pentru parcurgerea proceselor necesare de reformă și avansarea proiectelor complexe de cooperare și de asistență derulate de România în beneficiul Republicii Moldova și al cetățenilor acesteia.

Premierul Valeriu Streleț are la dispoziție trei zile pentru a prezenta demisia guvernului său în fața șefului statului, după ce parlamentarii moldoveni au votat în favoarea moțiunii de cenzură depusă de 42 de parlamentari ai fracțiunilor PSRM și PCRM. 

 

Cele mai citite

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă