13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportReacția șefului ANAF, după ce vicepreședintele instituției, Romeo Nicolae, a fost citat...

Reacția șefului ANAF, după ce vicepreședintele instituției, Romeo Nicolae, a fost citat la DNA într-un dosar de corupție

Președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, i-a propus, miercuri, premierului Victor Ponta suspendarea din funcție, până la clarificarea situației, a șefului Direcției Generale Antifraudă Fiscală, Nicolae Romeo-Florin, vicepreședinte ANAF, suspectat de fapte de corupție, informează Mediafax.

“Având în vedere comunicatul DNA, prin care a fost anunțată dispunerea efectuării urmăririi penale față de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepreședinte ANAF, pentru suspiciune rezonabilă privind activitatea acestuia din vara anului 2010, când deținea funcția de consilier superior în cadrul ANAF – Direcția Generalã de Coordonare Inspecție Fiscalã și nu coordona activitatea Direcției Generale Antifraudã Fiscală, am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din functie, până la clarificarea situației”, a anunțat președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, într-un comunicat transmis miercuri după-amiază.

Vicepreşedintele ANAF Romeo Nicolae este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus începerea urmăririi penale pentru trafic de influență față de Romeo Florin Nicolae, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF – Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în calitate de consilier superior în ANAF – Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova .

Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF – Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Nicolae este vicepreşedinte ANAF cu rang de sectretar de stat şi coordonează Direcţia Generală Antifraudă şi Direcţia Generală Vamală.

Romeo-Florin Nicolae a condus Autoritatea Naţională a Vămilor până la începutul lunii august 2013, când a fost numit de premierul Victor Ponta coordonator al Direcţiei Generale de Antifraudă Fiscală, direcţie nou înfiinţată la acel moment cu scopul de combatere a evaziunii fiscale.

La conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor a stat în perioada iunie-august 2013. Anterior, el a fost director general adjunct la Direcţia Generală de Informaţii Fiscale din cadrul ANAF, iar înainte a fost consilier la Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală din cadrul ANAF.

 

Cele mai citite

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă