11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportDeputatul Ciprian Nica ar putea fi sancționat pentru încălcarea regulamentului

Deputatul Ciprian Nica ar putea fi sancționat pentru încălcarea regulamentului

Deputatul Remus Cernea a cerut, marţi, ca vicepreședintele Comisiei juridice a Camerei, Ciprian Nica, să fie sancționat pentru încălcarea regulamentului, informează Agerpres.

“Coşmarul trăit de România în regimul comunist trebuie dezvăluit mai ales atunci când el priveşte teme precum deconspirarea securităţii şi a impactului produs asupra vieţii cetăţenilor de către organele represive ale dictaturii. Din nefericire, în legea actuală a fost introdus un amendament în anul 2008 care îi exceptează, practic, pe preoţi de la posibilitatea de a fi verificaţi dacă au colaborat sau nu cu securitatea comunistă. Pentru a repara acest abuz, am iniţiat, alături de alţi 7 parlamentari, propunerea legislativă pentru modificarea prevederilor art. 3, lit. u şi art. 32 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24 din 5 martie 2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea securităţii”, susţine Remus Cernea.

El a adăugat că atât CNSAS, cât şi Consiliul Legislativ au transmis puncte de vedere pentru susţinerea proiectului său, iar Patriarhia Română a spus că nu se opune aflării adevărului cu privire la preoţii care au colaborat cu securitatea. 

„Am fost şocant să văd însă cu câtă lipsă de scrupule s-a acţionat la Comisia juridică pentru a se evita cu orice preţ chiar şi dezbaterea asupra propunerii legislative şi pentru a se obţine un raport negativ, chiar cu preţul încălcării brutale a prevederilor Regulamentului Camerei Deputaţilor. Iar autorul acestor nereguli este deputatul Ciprian Nica, găsit drept colaborator al securităţii de către CNSAS şi având un verdict definitiv în acest sens al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în aprilie 2014″, a arătat Cernea. 

Potrivit acestuia, plenul din 13 aprilie a decis retrimiterea la Comisia juridică a proiectului, iar comisia s-a întrunit imediat după şedinţa de plen pentru a discuta acest proiect, deşi o astfel de şedinţă trebuie convocată cu cel puţin o zi înainte, conform Regulamentului Camerei. 

„Îmi doresc ca astfel de abuzuri să nu se mai repete în Parlamentul României, iar cel responsabil pentru acestea, adică domnul deputat Ciprian Nica, să fie sancţionat şi de Camera Deputaţilor şi de opinia publică”, afirmă Cernea. 

 

 

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă