16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO: REPLICA lui Ponta: Băsescu minte. Este foarte frământat și tulburat

VIDEO: REPLICA lui Ponta: Băsescu minte. Este foarte frământat și tulburat

Premierul Victor Ponta a răspuns declarațiilor acuzatoare ale președintelui Băsecu în legătură cu apartenența sa la SIE și a declarat că acele afirmații sunt ”numai minciuni”. În Plus, premierul Ponta a subliniat că șeful statului este ”extrem de tulburat și frământat”.

”România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”, a mai spus Victor Ponta, potrivit Mediafax. În plus, premierul a spus, la Iași, unde va participa la slujba de Sfânta Parascheva, că se va ruga și pentru șeful statului, care ”este extrem de tulburat și frământat”.

”Vă spun cu toată deschiderea că azi o să mă rog și pentru președintele Traian Băsescu, pentru că este extrem de tulburat și frământat și România nu trebuie să mai depindă de tulburările unei persoane. Eu cred că există instituții ale statului care, dacă cineva a încălcat legea, îl va trage la răspundere”, a declarat Ponta.
El a mai spus că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile și și-a servit țara și va face acest lucru în continuare.

Premierul a mai susținut că Traian Băsescu se exprimă ”într-un mod total inacceptabil pentru un președinte”, folosind această funcție și instituțiile pentru a o susține pe Elena Udrea.

”Când eu voi fi președinte, veți vedea că ceea ce vedeți în ultimele zile la Traian Băsescu poate fi schimbat”, a afirmat Victor Ponta.

Întrebat dacă este ceva adevărat din ceea ce a afirmat luni seară președintele Băsescu, premierul a afirmat: ”Sunt numai minciuni”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă "o ilegalitate constituţională" și "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei vechi.

Întrebat dacă faptul că Victor Ponta a fost şi ofiţer acoperit şi procuror nu este o ilegalitate, preşedintele Traian Băsescu a spus că este "o ilegalitate constituţională".

Băsescu a spus că la numirea Guvernului a întrebat telefonic dacă există ofiţeri acoperiţi în Executiv. "La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci când sunt instalări de guverne, pentru că mă obligă Constituţia să-i numesc şi n-am ce face. Dar atunci am întrebat telefonic. Mi s-a spus că nu este niciun ofiţer acoperit, am închis subiectul, îmi veneau de la Parlament, oricum trebuia să-i validez. Şi chiar mi-aduc aminte că am spus-o: Guvernul nu are niciun ofiţer acoperit. Nu mi-a dat prin cap că ar fi rezervişti acoperiţi", a afirmat Băsescu, la Realitatea Tv.

"Oricum n-aveam ce să fac, pentru că pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru", a mai spus el.

Şeful statului a explicat că "neliniştea" i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofiţer SIE a lui Victor Ponta. "Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns şi pe urmă discuţiile din presă", a mai spus Băsescu.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/6aab36523910f799d2e4a97a4ff44d4f/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă