11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportRobert Cazanciuc, critici la adresa CSM

Robert Cazanciuc, critici la adresa CSM

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, rugat să comenteze afirmaţiile politicienilor, în spaţiul public, despre Justiţie, a atras atenţia că nu le poate cere politicienilor să fie mai rezervaţi în declaraţii în condiţiile în care un magistrat CSM critică celelalte puteri ale statului. 

“Pe de altă parte, este foarte dficil să ceri să aibă acestă rezervă când, spre exemplu, un membru al CSM critică celelalte puteri ale statului, spunând, de exemplu, că se emit prea multe ordonanțe de urgență. Este o declarație eminamente politică, în condițiile în care acest guvern a emis până acum cele ma puține ordonanțe de urgență și, în mod cert, acest tip de declarație politică nu ar trebui să se regăsească din partea unui membru al CSM. Nu ajută în niciun caz la dialogul dintre instituții”, a declarat ministrul Justiției. 

Citeşte şi: Reacția judecătorului Danileț, de la CSM, după ce senatorii au cerut demiterea lui Kovesi și a Liviei Stanciu

Cazanciuc se referea la judecătorul CSM, Cristi Dănileţ, care a criticat într-o scrisoare deschisă demersul lui Tăriceanu prin care a cerut demiterea preşedintei ÎCCJ şi şefei DNA. Cu acest prilej, Dănileţ a criticat şi ordonanţele de urgenţă date de Guvern. 

“M-aş bucura să militaţi pentru acest principiu şi pentru a preveni ca autorităţile locale să adopte reglementări nelegale (cum ar fi cele privind ridicarea de către firme private a autoturismelor parcate nelegal), sau ca Guvernul să adopte ordonanţe neconstituţionale (suntem ţara în situaţie de urgenţă la fiecare trei zile), sau ca Parlamentul să adopte legi contrare reglementărilor UE (cum ar fi cea privind taxa de primă înmatriculare devenită taxă pe poluare şi transformată în timbru de mediu)”, a subliniat judecătorul.

Citeşte şi: Reacţia Liviei Stanciu, după declaraţiile premierului Victor Ponta

Ministrul a arătat că discuţiile pe marginea Justiţiei nu ajută dialogul între instituţii, dar că el îndeamnă oamenii politici să fie mai rezervaţi. 

“În ultimul timp sunt foarte multe declarații despre justiție în spațiul public, toată lumea discută despre justiție. În mod cert, acest lucru nu ajută întotdeauna la dialogul dintre instituții. Am făcut apel în mod constant, în special la oamenii politici, să aibă o anumită rezervă atunci când discută despre justiție”, a declarat Cazanciuc în faţa sediului CSM. 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă