12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportVeste bună de la Bruxelles. România ar putea primi un ajutor de...

Veste bună de la Bruxelles. România ar putea primi un ajutor de 8,5 milioane de euro pentru inundaţiile din 2014

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat, marţi, alocarea unui ajutor de 8,5 milioane de euro României pentru a compensa pagubele provocate de inundațiile din 2014, informează Mediafax.

“În cazul României, cererea de mobilizare a FSUE privește inundațiile din lunile aprilie – mai 2014, care au afectat 30 din cele 42 de județe ale țării, respectiv, cele din iulie – august 2014, care au lovit regiunea Sud-Vest Oltenia. Numai în cazul inundațiilor din sud-vestul României, au fost avariate 2.300 de case, 20 de școli și 11 biserici, iar mai multe diguri şi baraje au fost distruse. În total, peste 126.000 de români au fost afectați de viituriile din 2014”, se arată în comunicatul PPE.

Sprijinul financiar provine din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) care a fost creat special pentru a sprijini statele membre și cele candidate afectate de catastrofe naturale majore.

“Prin raportul votat astăzi, vom aloca circa 8,5 milioane de euro pentru a rambursa o parte din costurile aferente operațiunilor de urgență, dar și pentru refacerea infrastructurilor afectate de viituri. Este modul prin care Uniunea Europeană își arată solidaritatea față de persoanele afectate de inundații”, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureșan, după votul din Comisia pentru bugete.

Pe lângă cele 8,5 milioane de euro acordate României, raportul mai prevede acordarea a două milioane de euro pentru Bulgaria, respectiv, 56 de milioane de euro pentru Italia, tot pentru inundațiile din 2014.

Votul final pe raportul deputatului european Siegfried Mureșan va fi acordat de plenul Parlamentului European în ședința din 6 – 9 iulie.

 

Cele mai citite

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Oferta lui Marcel Ciolacu pentru Piedone a picat: „Am încheiat orice dialog. Îi urez succes!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone, cel care a spus în cursul...
Ultima oră
Pe aceeași temă