10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportRomânia încheie, vineri, un protocol de colaborare cu Ungaria

România încheie, vineri, un protocol de colaborare cu Ungaria

Autoritățile române și cele maghiare vor semna, vineri, la București,un protocol  prin care se vor stabili principiile şi direcţiile viitoare de acţiune, după finalizarea lucrărilor Comisiei Mixte, relatează Agerpres.

Protocolul va fi semnat de către copreşedinţii Comisiei Mixte, Vlad Vasiliu, secretar de stat pentru comerţ exterior în Ministerul român al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri şi Magyar Levente, secretar de stat pentru diplomaţie economică în Ministerul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului. 

Comisia Mixtă este precedată de reuniuni ale experţilor din ambele ţări, în cadrul cărora se analizează stadiul cooperării şi se convin noi proiecte în domenii de interes comun, precum: industrie, întreprinderi mici şi mijlocii, camere de comerţ, investiţii străine, transporturi şi infrastructură de transport, agricultură, protecţia mediului, sănătate, energie, tehnologia informaţiei, cooperare ştiinţifică şi tehnică, turism, cooperare interregională, sectorul bancar şi asigurarea exporturilor şi proprietate intelectuală. 

Concluziile şi proiectele identificate de experţi vor fi sintetizate într-un protocol pe care cei doi copreşedinţi îl vor semna la finalul sesiunii plenare din 12 februarie 2016. 

Ungaria este al treilea partener comercial al României, cu schimburi bilaterale care s-au apropiat de 8 miliarde euro în anul 2015 (aproximativ 3 miliarde euro exporturi şi 5 miliarde euro importuri). În România sunt înregistrate 13.000 de societăţi comerciale cu capital ungar, însumând aproximativ 840 de milioane de euro, iar în Ungaria funcţionează 7.300 de companii cu capital românesc, respectiv 160 de milioane de euro. 

Evenimentul va vea loc la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Cele mai citite

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă