9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportRomânia semnează un acord cu SUA pentru combaterea infracţionalităţii

România semnează un acord cu SUA pentru combaterea infracţionalităţii

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că România va încheia un acord cu SUA în domeniul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii grave, informează Mediafax.

Documentul “se află într-un stadiu avansat al negocierilor”, potrivit MAI.

“Prin semnarea acestui acord, România va îndeplini încă un criteriu tehnic impus de exigenţele programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA”, arată MAI.

Totodată, a fost subliniat angajamentul României, inclusiv al MAI, de a continua contribuţia la efortul comunităţii internaţionale de reconstrucţie instituţională în Afganistan, mai ales în parteneriat cu SUA.

De asemenea, Oprea a precizat că România se bazează pe sprijinul şi susţinerea SUA în ceea ce priveşte operaţiunea NATO – Resolute Support Mission din Afganistan, unde începând cu luna ianuarie a acestui an 34 de jandarmi şi poliţişti români desfăşoară activităţi de asistenţă şi consiliere a forţelor afgane.

Ministrul Gabriel Oprea a discutat, marţi, cu Dean Thompson, însărcinat cu afaceri al SUA la Bucureşti, despre Acordul bilateral în domeniul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii grave.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă