15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSportRovana Plumb sare, din nou, în apărarea lui Ponta

Rovana Plumb sare, din nou, în apărarea lui Ponta

Ministra Muncii îi ia apărarea premierului Victor Ponta spunând că acesta își respectă firmaţia din primvară potrivit căreia va demisiona dacă va fi urmărit penal deoarece ordonanţa procurorului privind începerea urmăririi penale poate fi contestată, relatează Mediafax

Premierul Victor Ponta afirma, la începutul anului trecut, că nu s-ar mira dacă DNA i-ar deschide un dosar pentru nereguli legate de CE Rovinari şi Turceni, spunând că nu există vreun om care să nu fie cercetat, iar în primăvara acestui an asigura că va demisiona dacă va fi urmărit penal.

“Victor Ponta, în momentul de faţă, conform Constituţiei şi deciziei Curţii Constituţionale, îşi repectă declaraţia, pentru că s-a transmis o ordonanţă. Conform legilor acestei ţări, acea ordonanţă care a fost transmisă de procuror poate fi contestată, iar decizia în ceea ce priveşte începerea sau nu a urmăririi penale, conform deciziei Curţii Constituţionale din 2008, aparţine Camerei din care premierul face parte, respectiv Camerei Deputaţilor”, a susţinut, duminică, Rovana Plumb.

Citește și: Când minte premierul, când recunoaște sau când neagă că a lucrat cu Dan Șova? DOCUMENTELE prin care Victor Ponta se contrazice singur

De asemenea, Plumb a subliniat că membrii PNL sunt ultimii oameni cu legitimitatea să ceară demisia premierului Ponta şi a Guvernului, deoarece preşedintele Iohannis a candidat cu un dosar pe rol la ICCJ, Predoiu este cercetat pentru Gala Bute, iar Gorghiu şi Atanasiu trebuie să explice contracte cu Electrica. 

“Practic, cei din PNL cerşesc declanşarea crizei politice. În momentul de faţă, nu avem criză politică. Criza s-ar declanşa ca urmare a demisiei premierului, lucru care nu trebuie să se întâmple”, a declarat Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Aceasta a arătat că PNL este interesat doar să preia guvernarea şi că “nu este normal într-o ţară civilizată” să i se ceară lui Ponta să plece din funcţie pentru o problemă în legătură cu care acesta nu şi-a expus punctul de vedere.

Plumb a adăugat că PSD nu intenţionează să organizeze contraproteste la acţiunile anunţate de PNL ca reacţie la refuzul lui Ponta de a demisiona.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Citește și: Victor Ponta, URMĂRIT PENAL în dosarul lui Șova. Lista celor 19 infracțiuni de care este acuzat premierul. Iohannis îi cere demisia, Ponta refuză

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că, în condițiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o “situație imposibilă” pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Cele mai citite

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Poliția a aplicat amenzi, după ce mai mulți nuntași au blocat o intersecție

Poliția din județul Teleorman a intervenit prompt în urma unui incident în localitatea Buzescu, unde circulația a fost blocată de nuntași, generând disconfort și...

Din 13 mai, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă