10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportS-a semnat Ordinul pentru emiterea autorizaţiei de construire pe Lotul 1 al...

S-a semnat Ordinul pentru emiterea autorizaţiei de construire pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda

Dan Costescu, Ministrul Transporturilor, a anunțat pe Facebook semnarea Ordinului pentru emiterea autorizaţiei de construire pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda, transmite Agerpres.

Autorizaţia de construire reprezintă actul final în baza căruia este permisă executarea lucrărilor de construcţii, conform legii. 
“Autorizarea executării lucrărilor de construcţii se face conform Legii nr. 50/1991 cu actualizările şi modificările ulterioare. Realizarea lucrărilor aferente Lotului 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda are un impact social benefic asupra calităţii vieţii şi a condiţiilor sociale pentru comunităţile locale prin antrenarea unei forţe de muncă de aproximativ 320 de persoane”, precizează MT. 

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda are o lungime de 17 kilometri. Până în prezent, a fost finalizată proiectarea pentru secţiunile B (km 14+000 – km 17+000) şi C (km 0+000-km 0+300), dar şi pentru Nodul Rutier Sebeş. 

Traseul autostrăzii traversează localităţile Sebeş, Alba Iulia şi Ciugud, pe acest lot urmând să se realizeze lucrările de drum, nodul rutier Alba Sud, continuitatea drumurilor existente, podeţe, lucrări hidrotehnice, relocări, protejări, utilităţi, lucrări de iluminat şi instalaţii electrice aferente autostrăzii, parcări de scurtă durată, sistem inteligent de control de trafic, lucrări de protecţia mediului şi siguranţa circulaţiei. 

Proiectul Lotului 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda mai conţine şi patru poduri cu lungimi de peste 100 de metri, dintre care cel mai mare, peste râul Mureş, va măsura 622 de metri. 

“Evoluţia acestui proiect este încă un rezultat al Ordonanţei nr. 7/2016, propusă de Ministerul Transporturilor şi aprobată de Guvern în luna martie a acestui an. Ordonanţa prevede o serie de măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport”, se subliniază în postare. 

Pentru emiterea autorizaţiilor de executare a lucrărilor de construcţii, beneficiarul trebuie să depună la Ministerul Transporturilor un dosar cu următoarele documente: cererea corect întocmită, anexa semnată de proiectant, graficul semnat de CNADNR şi de proiectant, documentaţia tehnică. 

Dosarul cu toate documentele necesare trebuie depus la Serviciul de Reglementări Tehnice din Ministerul Transporturilor, acolo unde acestea se verifică şi se analizează. Acest serviciu are sarcina de a se asigura că toate avizele, acordurile, precum şi celelalte documente depuse de beneficiar sunt atent parcurse pentru a nu exista deficienţe şi pentru a putea fi acordată autorizaţia de executare a lucrărilor. Autorizaţia se eliberează doar după ce întreaga documentaţie a fost revizuită şi s-a constatat validitatea integrală a dosarelor care o compun

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă