12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportȘansele moțiunii de cenzură a PNL cresc de la oră la oră

Șansele moțiunii de cenzură a PNL cresc de la oră la oră

Deputaţii neafiliaţi Mihaela Stoica, Virgil Guran, Remus Cernea, Petru Movilă și Viorel Blăjuț au anunţat joi că vor vota în favoarea moţiunii de cenzură iniţiată de PNL, potrivit Mediafax

Cei doi au precizat că au luat această decizie în urma afirmațiilor jignitoare ale lui Ioan Rus cu privire la românii care lucrează în străinătate. 

“Voi sancționa, votând moțiunea de cenzură, și jignirile pe care un ministru al Guvernului PSD, respectiv Ioan Rus, le-a adus celor trei milioane de români plecați în străinătate, dar și soțiilor și copiilor lor rămași în țară. Ioan Rus și șeful său, Victor Ponta, au aceeași atitudine ostilă față de românii din străinătate, pe care nu s-au sfiit să o declare și public. Ioan Rus a plecat azi. Mâine trebuie să plece și Victor Ponta”, spune Mihaela Stoica.

Citește și: Ministrul Ioan Rus și-a dat demisia, după declarațiile JIGNITOARE la adresa românilor din diaspora

Stoica, deputat de Neamţ este membră a Comisiei pentru muncă şi a fost până în 2013 vicelider al grupului PDL, după care a devenit deputat neafiliat.

Şi deputatul Virgil Guran spune că printre motivele pentru care a decis să voteze pentru moţiunea de cenzură se află declaraţiile lui Rus, pe care le consideră “o jignire inimaginabilă la adresa a milioane de români’ şi care trădează “disprețul PSD și al guvernului condus de Victor Ponta la adresa românilor plecați la muncă în străinătate și față de familiile lor rămase acasă”.

Citește și: Încă un deputat PSD anunță că va vota în favoarea moțiunii de cenzură

Guran, deputat de Prahova este membru al Comisiei pentru politică economică şi a fost până în 2014 secretar al grupului PNL din Cameră.

De asemenea, Remus Cernea a anunțat că va vota pentru moțiunea de cenzură.

Tot astăzi doi deputați PNL  au anunțat că vor vota în favoarea moțiunii de cenzură a PNL. Moțiunea va fi supusă la vot, vineri, în Parlamentul României. 

Şi deputatul Petru Movilă a anunţat joi seara că va vota pentru moţiunea de cenzură.

“Astăzi am mai aflat, cu stupoare, o veste: un ministru al guvernului condus de Victor Ponta i-a jignit mitocănește pe românii care lucrează în străinătate și pe familiile lor rămase acasă. Demisia ministrului în cauză nu este suficientă, declarațiile lui trădează disprețul întregului Guvern și al Partidului Social Democrat față de românii care câștigă o pâine în străinătate”, spune Movilă.

Citește și: Remus Cernea anunță cum va vota la moțiunea de cenzură

Deputat de Iaşi, Movilă este membru al Comisiei pentru sănătate şi a fost până anul trecut membru al grupului PDL.

Totodată, deputatul neafiliat Viorel Blăjuţ a anunţat doar că nu va boicota votul. “Consider că împiedicarea parlamentarilor puterii de a-și exercita dreptul de vot arată că inițiatorii moțiunii au dreptate”, spuen Blăjuţ.

Blăjuţ este membru al Comisiei pentru politică economică şi a fost membru al grupurilor PP-DD şi PDL.

Deputatul independent de Iaşi Viorel Blăjuţ susţine că va vota, vineri, moţiunea de cenzură a PNL, precizând că nu intenţiona să se prezinte în Parlament, dar că l-au înfuriat declaraţiile lui Ioan Rus. 

“Păi cum să vii tu să spui aşa ceva? Eu am soră plecată în străinătate. Mă duc mâine (vineri – n.r.) în Parlament, dar nu doar că votez moţiunea, ci voi fi vehement. Nu aveam de gând să particip la vot, dar m-au înfuriat afirmaţiile lui Ioan Rus. Mi-am luat special bilet la avion ca să ajung la Parlament. M-a scos din sărite gestul lui Rus. Mă duc acolo, îi cer să plece cu totul din politică”, a spus deputatul Viorel Blăjuţ.

Deputatul ieşean a afirmat că pregăteşte şi o pancartă pe care să o afişeze în timpul dezbaterilor la moţiunea de cenzură.

“Îi consider şi pe liberali vinovaţi că au adus PSD la putere. Şi ei trebuie să dea explicaţii pentru ceea ce a fost USL. Dar ceea ce a făcut Rus le întrece pe toate. Mă duc în Parlament, gata, nu pot să stau deoparte”, a adăugat deputatul independent Viorel Blăjuţ.

Moțiunea de cenzură a PNL va fi supusă votului, vineri, în Parlamentul României. 

 

Cele mai citite

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Julius Meinl Living a cumpărat hotelul Ambasador din București

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 mp. Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare...
Ultima oră
Pe aceeași temă