18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportScandal în CJ Iași: Liberalii susțin că social-democrații blochează activitatea Consiliului

Scandal în CJ Iași: Liberalii susțin că social-democrații blochează activitatea Consiliului

Consilierii județeni liberali își acuză colegii din PSD că blochează activitatea Consiliului Judeţean după ce, joi, reprezentanţii social-democraţi au părăsit sala de şedinţă. Membrii PSD spun că șeful CJ, liberalul Cristian Adomniței, are o atitudine "nedemocratică", relatează Mediafax.

Şedinţa de joi a Consiliului Judeţean Iaşi a fost tensionată, consilierii PSD şi cei ai PPDD respingând mai multe proiecte de hotărâre propuse de preşedintele CJ Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei.

Discuţiile cele mai aprinse au vizat proiectul de hotărâre care se referea la numirea unui nou şef la Serviciul Public Judeţean de Pază şi Protecţie, după ce la această instituţie a fost organizat un concurs.

În momentul în care şeful CJ Iaşi Cristian Adomniţei le-a atras atenţia consilierilor PSD şi PPDD că respingerea propunerii reprezintă un abuz şi că toţi consilierii care se opun ar putea răspunde penal pentru acest lucru, aceştia au părăsit sala de şedinţe.

Întrucât nu mai exista cvorum pentru desfăşurarea şedinţei, Adomniţei a decis suspendarea lucrărilor, urmând ca proiectele restante să fie discutate într-o altă reuniune a plenului CJ.

"Este o premieră tristă. S-au speriat cei de la PSD probabil când au auzit de consecinţele juridice şi au ieşit din sală. Pe ordinea de zi mai erau nişte proiecte importante pentru judeţ, care nu au mai fost discutate. Unul dintre proiecte viza o rectificare bugetară la aeroport, pentru achiziţionarea a două utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii", a declarat preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

La rândul său, liderul grupului consilierilor judeţeni PNL Eduard Boz a spus că "monstruoasa coaliţie din CJ creată în jurul PSD paralizează activitatea instituţiei".

Liderul consilierilor judeţeni PSD, Cristian Stanciu a afirmat că ieşirea din sală a consilierilor social-democraţi reprezintă un semnal de alarmă privind atitudinea "nedemocratică" a şefului CJ, Cristian Adomniţei.

"El (Cristian Adomniţei – n.r.) foloseşte tot felul de tertipuri. Nu are majoritate în consiliu, dar exercită presiuni în şedinţă, iar noi nu acceptăm aşa ceva", a declarat social-democratul Cristian Stanciu.

PSD deţine majoritatea în Consiliul Judeţean alături de PPDD şi de patru consilieri PNL care susţin că se vor alătura partidului lui Călin Popescu Tăriceanu.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă