12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportScandal în Parlament pe Strategia Naţională de Apărare. Va fi votată LA...

Scandal în Parlament pe Strategia Naţională de Apărare. Va fi votată LA O ZI după ce Iohannis vine în Plen

Strategia Naţională de Apărare naşte dispute în Parlament. La propunerea PSD, deoarece partidul consideră că Strategia Naţională de Apărare mai are nevoie de avize şi de la Comisiile de politică externă, conducerile celor două Camere ale Parlamentului au decis, luni, ca strategia naţională de apărare să se dezbată şi să fie votată în şedinţa comună de marţi, de la ora 13,00, la o zi după mesajul preşedintelui în Parlament, informează Mediafax.

Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban spus, după şedinţă, că strategia naţională de apărare trebuia discutată luni imediat după discursul preşedintelui, PSD a arătând “micimea şi lipsa totală de eleganţă faţă de preşedintele Klaus Iohannis“. Din nou, PSD a arătat micimea politică şi lipsa de respect faţă de deciziile fundamentale în societatea românească şi lipsa totală de eleganţă faţă de preşedintele României. Săptămâna trecută, în Birourile Permanente reunite, în ciuda opoziţiei majorităţii parlamentare din Senat, s-a dat o săptămână pentru Comisiile de apărare pentru a finaliza strategia, comisiile au aprobat acest raport în unanimitate şi trebuia să intre în şedinţa de plen de astăzi care fusese convocat de săptămâna trecută“, a reamintit Orban.

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte al Alianţei Liberale şi Democrate (ALDE) şi preşedinte al Senatului, a anunţat, duminică, că va propune grupurilor parlamentare să voteze împotriva textului actual al Strategiei naţionale de apărare. Tăriceanu îşi motivează decizia prin faptul că, după ce a citit cu atenţie documentul, a constatat existenţa unor formulări şi direcţii de acţiune care contravin flagrant prevederilor constituţionale în materie.

Comisiile de apărare ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat săptămâna trecută, miercuri, Strategia naţională de apărare a ţării.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă