15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportScandal în Senat: Cristiana Anghel, dată afară din plen

Scandal în Senat: Cristiana Anghel, dată afară din plen

Senatoarea Cristiana Anghel a fost rugată să iasă din sală, în timpul discursului susținut de premierul Dacian Cioloș în plenul Senatului, cu privire la evacuarea sediilor trustului Intact.

Cristiana Anghel a vociferat, de mai multe ori, în timpul discursului ținut de Dacian Cioloș, astfel că premierul i-a atras atenția și a rugat-o să îl asculte. Cu toate acestea, ea a continuat. În aceste condiții, șeful Senatului a rugat chestorii să o scotă din sală, după care Anghel s-a ridicat și a plecat.

Premierul Dacian Cioloș s-a prezentat, miercuri, în plenul Senatului, pentru a da explicații cu privire la evacuarea sediilor trustului Intact, ca urmare a solicitării făcute marți de șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Citește și:  UPDATE: Cioloș, în Parlament: Suspendarea licenței de emisie a unui post de televiziune ține doar de CNA

Astfel, șeful Executivului a declarat că tratează cazul evacuării sediilor trustului Intact „cu bună credință”.

„Ca să fie clar că am continuat și continuăm să căutăm soluții care să asigure dreptul la liberă exprimare, în litera legii”, a mai spus Cioloș.

Tototdată, el a precizat că „a condamnat și condamnă” modul în care ANAF a acționat.

„Aceste reflexe trebuie să dispară nu doar de la ANAF, ci de la toate instituțiile care lucrează cu cetățenii”, a spus Cioloș.

Mai mult, el a atras atenția că este o diferență între modul în care inspectorii Fiscului au acționat și faptul că instituția a acționat în spiritul legii.

Imobilele în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, care pune în executare sentinţa penală din 2013, rămasă definitivă. 

Citește și: Cioloş, despre cazul Antenelor: preşedintele ANAF decide cum aplică legea

În august 2014 Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare, şi pe Corneliu Popa, fost director al Agenţiei Domeniilor Statului, la opt ani de închisoare.

Instanţa a dispus şi confiscarea mai multor imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco, prejudiciul total fiind de circa 60 de milioane de euro.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă