17.8 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportSCANDAL LA CSM. Scrisoarea deschisă a judecătorului Dumbravă a generat discuții aprinse

SCANDAL LA CSM. Scrisoarea deschisă a judecătorului Dumbravă a generat discuții aprinse

Scrisoarea deschisă trimisă de judecătorul Horaţius Dumbravă, prin care îi cerea premierului Victor Ponta să renunţe la imunitatea parlamentară, a creat un mare scandal în ședința Consiliului Superior al Magistraturii, informează B1 TV.

Astfel, preşedintele CSM, Marius Tudose, i-a reproşat lui Dumbravă faptul că şi-a depăşit atribuţiile de membru CSM atunci când a trimis scrisoarea şi a precizat că au fost preluate declaraţiile politicienilor în acest caz şi aduse în interiorul CSM.

Citește și: Horațius Dumbravă îi cere lui Ponta să renunțe la imunitate

La rândul lui, Horaţius Dumbravă a declarat că îi pare rău, dar o va mai face.

“Nu cred că trebuia să duceți Consiliul într-o zonă publică ,să cereți demisii sau, eu știu, renunțare la anumite poziții. Ați afirmat ca poziţia mea a fost una politică. Ceea ce mi se pare foarte grav. Nu nu am afirmat. Nu am zis aşa ceva„, a declarat Horațius Dumbravă.

Mai mult, magistratul a precizat că va continua să facă astfel de afirmații, întrucât nu crede că a afectat independența Justiției.

”Nu mi se pare că am afectat independenţa justiţiei. Nu mi se pare că am intrat într-un show politic, până la urmă este responsabilitatea mea personală ca membru CSM. Deci voi continua să spun aceste lucruri. Nu e prima dată şi resping orice conotaţie că aş fi intrat într-un joc politic”, a mais spus Dumbravă.

Şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, i-a reproşat lui Horaţius Dumbravă faptul că şi-ar fi depăşit atribuţiile.

“Horaţiu, mie mi s-a părut că ai depăşit limitele de exprimare ale unui membru al Consiliului pe această chestiune. Aşa am considerat. Mai ales că ai preluat anumite afirmaţii ale unor oameni politici pe care le-ai dus în sânul Consiliului ca fiind expresia unui membru al Consiliului. Asta pot să o spun şi eu în momentul ăsta. Dacă într-adevăr interveneai vineri sau joi aş fi avut încredere în ce spui. Dar să intervii la 3 sau 4 zile după acel eveniment şi să faci aceleaşi afirmaţii pe care le-au făcut anumiţi oameni politici, eu cred că nu trebuia”, a transmis Marius Tudose.
 

Cele mai citite

Reorganizarea Termoficării în București: Soluția Firea

Contextul Problemei Termoficării în Capitală Problema furnizării apei calde și căldurii în București persistă de ani de zile, iar una dintre soluțiile propuse constant este...

Construirea unui loc de parcare la Brașov costă 20.000 de euro, anunță primarul

Construirea unui singur loc de parcare etajat, în Brașov, costă 20.000 de euro, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban. Primarul municipiului Brașov s-a referit la...

Festivalul de artă stradală de la Buzău devine internațional. Sunt așteptați peste 20.000 de oameni

Peste 20.000 de oameni sunt așteptați la festivalul de artă stradală de la Buzău, care, la ediția din anul 2024, devine un eveniment internațional. Festivalul...
Ultima oră
Pe aceeași temă