10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportScandalul Iglesias Jr-Antena 3, analizat în CNA. Avocatul postului TV: Dacă...

Scandalul Iglesias Jr-Antena 3, analizat în CNA. Avocatul postului TV: Dacă te prezinți într-o emisiune în halul ăsta, ți-o meriți

Ediția ”Sinteza zilei” în care Juliu Iglesias Jr. a spus ”Jos Băsescu” la solicitarea kui MIhai Gâdea, a ajuns în atenția CNA, încă cazul a fost minimalizat de avocatul Antena 3, care a susținut că artistul ar fi trebuit să știe cine este este Traian Băsescu. 

În urma difuzării emisiunii respective, CNA a primit 21 de reclamații privind momentul în care Mihai Gâdea l-a determinat pe Julio Iglesias Jr. să rostească în limba română "Jos Băsescu". Una dintre sesizările transmise Consiliului a fost chiar din partea reprezentantei lui Julio Iglesias (tatăl lui Julio Iglesias Jr.) în România, Gabriela Ristea. 

Discuțiile privind acest caz s-au accentuat în ședința CNA de marți în momentul în care Daniel Ionaşcu, avocatul televiziunii Antena 3, a spus că Julio Iglesias Jr. a mers nepregătit în emisiunea "Sinteza zilei".

"Atunci când te numești așa cum s-a numit domnul și vii și faci furori mondiale și te prezinți într-o emisiune în halul ăsta, ți-o meriți", a spus avocatul Daniel Ionaşcu.

Această afirmație i-a nemulțumit pe membrii CNA Valentin Jucan și Dorina Rusu.

"Ei, iertați-mă, Julio Iglesias nu s-a ridicat la nivelul lui Mihai Gâdea. Pleci de la prezumția că dumneavoastră sunteți un om de bun-simț, că mă înșel, într-adevăr mi-o merit. Mă înșeli o dată, să-ţi fie rușine, mă înșeli de două ori, să-mi fie rușine", a afirmat Valentin Jucan.

La rândul său, avocatul l-a întrebat pe Jucan: "Știți comunicatul dumnealui de presă (al lui Iglesias, n.r.), că nu știa cine este domnul Traian Băsescu. După zece ani de zile în Europa, nu știi cine e Traian Băsescu?".

Însă Valentin Jucan i-a răspuns că Julio Iglesias nu avea nicio obligație să știe cine este Traian Băsescu.

"Julio Iglesias nu s-a dus la TV Gârla, unde, cum să spun, îți pui niște semne de întrebare: «Oare cine sunt oamenii ăștia?» (…) Când te duci în studioul celui mai mare trust de presă dintr-o țară nu te aștepți la golănii din astea. Serios. Eu când mă duc în club mă aștept să aud înjurături. Când mă duc în biserică, cu siguranță nu. Dar când îl aud pe popă că vine și mă dă dracului, cam ce părere trebuie să am? Te aștepți acolo unde știi că poți să întâmpini (probleme, n.r.). Dar când ți se prezintă că e cel mai mare trust, seriozitate, cea mai mare audiență, n-ai cum să te gândești că poți fi indus în eroare și mai ales să fii pregătit în legătură cu cine a fost președintele României. Păi, atunci, scuzați-mă, ar trebui să știe și ce număr poartă la pantofi Elena Udrea (…) Este ridicol", a spus Valentin Jucan, precizând că vrea să ducă în derizoriu această discuție pentru a-l face să înțeleagă pe avocatul televiziunii Antena 3 ce vrea să spună, având în vedere modul în care a pus problema acesta din urmă.

În discuție a intervenit și membrul CNA Dorina Rusu, care i-a spus avocatului că poate pe Julio Iglesias Jr. nu îl interesează politica.

"E dreptul meu la opinie, personală, mi-l păstrez (…)", i-a răspuns avocatul Daniel Ionaşcu.

Totodată, avocatul i-a spus lui Valentin Jucan că nu crede că acesta din urmă ar spune orice într-o emisiune de televiziune. "Dacă vă rog acum să spuneți ceva în greaca veche, veți spune?", l-a întrebat avocatul Daniel Ionaşcu pe Valentin Jucan.

"Care este relevanța? Nu are nicio relevanță față de discuție. Ce treabă are un artist într-un studio cu politica națională?", a spus, la rândul său, Valentin Jucan.

"Mi se pare incredibil că dumneavoastră puteți, ca avocat și ca persoană particulară, să invocați un argument de acest tip (…) Își promova concertul lui, turneul lui. De ce trebuie să-l intereseze pe Julio Iglesias Jr. politica? Poate că taică-su (Julio Iglesias, n.r.) știa cine este Traian Băsescu, dar poate că ei nu discută despre politică în familie. Nu mi se pare normal ca dumneavoastră să-i faceți un proces de intenție, cu atât mai mult să-l faceți prost, pentru că el a avut buna-credință să participe într-o emisiune, căreia i-a ridicat cota de audiență și tot el este de vină că n-a știut cine este Băsescu. Nu se poate așa ceva (…)", a spus și Dorina Rusu.

După ce a asigurat-o de toată prețuirea sa, avocatul Daniel Ionaşcu a întrebat-o pe aceasta: "Doamna Dorina Rusu, (..) vreți să veniți în seara asta într-o emisiune de televiziune și vă spun eu ceva ce să rostiți pe post?".

După ce Dorina Rusu i-a răspuns că nu merge, avocatul i-a răspuns: "Asta este diferența dintre dumneavoastră și domnul Iglesias".

"Nu am de ce să vin, dar, dacă aș avea ceva de promovat, evident că aș veni. Dar nu m-aș gândi că dumneavoastră mă puneți să strig «Jos Băsescu», deși poate că am strigat când a fost cazul", i-a spus, la rândul său, Dorina Rusu.

Discuțiile au continuat mai mult de o jumătate de oră pe acest caz, fără ca membrii CNA să ia o decizie în privința emisiunii "Sinteza zilei" în care a fost invitat Julio Iglesias Jr.

Pe de altă parte, în aceeași ședință, CNA a analizat și alte emisiuni de la Antena 3, între care și "În gura presei", în care Mircea Badea a făcut comentarii referitoare la Eli Roman, Stelian Negrea, Silviu Sergiu și Cătălin Prisăcariu.

Dezbaterile în aceste cazuri vor continua în ședința următoare a CNA, care, cel mai probabil, va avea loc pe 22 septembrie.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă