23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportScandalul pentru numirile la CNCD continuă și după votul în Parlament. Candidatul...

Scandalul pentru numirile la CNCD continuă și după votul în Parlament. Candidatul minorităților, avizat pozitiv după o audiere separată

Șase noi membri au fost aprobați în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, în urma votului în plenul Parlamentului de miercuri, după ce, de dimineață, a fost reaudiat candidatul susținut de Grupul Minorităților. PNL a contestat audierea candidaților și a cerut reluarea procedurii, transmite Mediafax.

Astfel, au fost aleşi în conducerea Consiliului, prin vot pe listă, Asztalos Csaba Ferenc, propus din partea grupului parlamentar al UDMR, actual preşedinte al CNCD, Claudia Sorina Popa, din partea PNL, care este şi în prezent membru al Colegiului Director al CNCD, Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog Social, Luminiţa Gheorghiu şi Cristian Jura, care sunt şi în prezent în conducerea CNCD, şi Ilie Dincă, din partea minorităţilor.

Citește și: Scandalul continuă la CNCD: Candidatul minorităților se bucură de tratament preferențial?

Ilie Dincă a fost reaudiat, separat, miercuri dimineață, după cum România liberă a scris încă de marți seară.

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a semnalat, în plen, că audierea din comisii a fost neregulamentară, după audierea separată a lui Dincă și schimbarea votului în comisii în privința candidaturii sale.

“Ceea ce a făcut PSD este inacceptabil. Ilie Dincă a fost audiat pe 25 martie şi a primit 7 voturi. La acel vot, majoritatea parlamentară, deşi promisese minorităţilor că va susţine candidatul lor, a votat un candidat Niţă. Nu au votat nici candidatul minorităţilor, nici candidatul PNL. Ca urmare a sesizării grupului minorităţilor, aceeaşi majoritate a făcut iarăşi o coţcărie votând din nou asupra candidatului Ilie Dincă. Este profund neregulamentar. A fost votat separat, noi nu am participat, a fost votat numai de majoritatea parlamentară. Ceilalţi candidaţi au fost discriminaţi”, a spus Ludovic Orban.

Cererea lui Orban a fost respinsă de plen, iar la votul plenului Parlamentului au intrat pe listă 7 candidaţi avizaţi favorabil de comisii pe cele 6 locuri vacante de la CNCD.

Citește și: Eficiență maximă în Parlament: Cei 17 candidați la CNCD au fost audiați în 34 de minute

Deputatul PNL Mircea Toader a propus ca pe lista de vot să fie trecuţi toţi cei 18 candidaţi, arătând că este neregulamentar şi discriminatoriu să fie trecuţi doar 7 candidaţi pe cele 6 locuri vacante, însă şi această propunere a fost respinsă de plen.

În 24 martie, Comisiile au avizat pozitiv șase candidați: Asztalos Csaba Ferenc, Claudia Sorina Popa, Petre Manole, Luminiţa Gheorghiu şi Cristian Jura, precum și Dragoş Tiberiu Niţă.

Citește și: Nou scandal pe tema audierii candidaților la CNCD

Miercuri dimineață, comisiile s-au reunit pentru a-l reaudia pe candidatul minorităţilor Ilie Dincă, respins în 24 martie, şi a fost avizat favorabil.

Citește și: Paradoxuri în candidaturile la CNCD: 18 candidați pe șase locuri. Printre ei, o fostă inspectoare la Controlul Cazanelor, un activist care a negat Holocaustul și un consilier arestat pentru luare de mită

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă