15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportSebastian Lăzăroiu: "USL nu rezistă până la alegerile din 2012"

Sebastian Lăzăroiu: “USL nu rezistă până la alegerile din 2012”

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu spune, pentru romanialibera.ro, că Uniunea Social-Liberală, formată din PSD, PNL şi PC, se va destrăma înainte de alegerile legislative din 2012 pentru că în interiorul acestei formaţiuni ar exista “prea multe ambiţii”.

“Nu cred că PSD, PNL şi PC vor fi pe acelaşi buletin la alegeri. Eu sincer mi-aş dori să existe USL şi în 2012 de dragul polarizării scenei politice. Ar fi un sistem de două partide – două şi jumătate, cu majorităţi mult mai solide, nu pe bucăţi. USL, prin construcţie, face acum un mare bine politicii din România. Dacă totuşi USL rezistă ar fi nemaipomenit”, precizează Sebastian Lăzăroiu.

Cât despre prezentul USL, consilierul preşedintelui Traian Băsescu crede că formaţiunea social-liberală a ratat şansa de a demonstra că este “altceva” decât celelalte grupări politice.

“Ponta şi Antonescu aveau ocazia să facă curăţenie odată cu formarea uniunii. Puteau să spună: ‘Cu ocazia asta hai să scăpăm de Năstase, de Voiculescu, de toate figurile acestea care au o imagine proastă şi trag în jos această alianţă!’. Liderii USL puteau să spună că nu vor mai tolera niciun caz de corupţie. Însă au făcut chiar invers, s-au dus pe trepte la Piteşti să-l apere pe preşedintele CJ din Argeş. Nicolescu poate fi vinovat sau nevinovat, dar nu decide asta USL”, conchide Sebastian Lăzăroiu.

Traian Băsescu: “PSD stă în opoziţie şi în perioada 2012-2016”

Şi preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre soarta Uniunii Sociale-Liberale în interviul publicat luni de România liberă.

“Să zică bogdaproste dacă nu pierd drastic alegerile în 2012. Sunt prost conduşi, vor puterea, dar nu au soluţii şi program în afară de „jos Băsescu”. Ei vor puterea, nu vor să rezolve probleme”, a declarat preşedintele.

Traian Băsescu a mai spus că nu l-ar numi pe Victor Ponta în poziţia de prim-ministru dacă Guvernul Boc ar cădea în urma moţiunii de cenzură anunţate de USL: “Nu poţi să accepţi un om imatur în funcţia de prim-ministru. Cum ai putea să pui premier pe unul care se duce la Piteşti cu Hrebenciuc, Năstase, Vanghelie să suţină neaplicarea legii în cazul unui membru PSD. Nu poţi propune în funcţia de premier pe cineva care ameninţă justiţia, cum a făcut Ponta”.

Preşedintele Băsescu nu îi prevede PSD-ului un viitor strălucit, menţionând că “va mai sta în opoziţie şi în ciclul electoral următor 2012-2016”.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă